Door Jet van der Wal
8 minuten

Ontdek de voordelen van
Exact Globe Plus
 

Exact draait op volle toeren om het Exact Globe platform te ontwikkelen tot Next Generation ERP in de nieuwe oplossing Exact Globe Plus. Maar wat houdt dat precies in? Wat kunt u hiervan verwachten als gebruiker? In dit blog leggen we u uit welke fundamenten zorgen dat Exact Globe Plus in de toekomst van toegevoegde waarde blijft voor iedere MKB-organisatie. Dit doen we op basis van de roadmap van Exact voor Record, Engagement en Intelligence.  

Record 

ERP-software structureert bedrijfsgegevens zodat u ze kunt gebruiken binnen bedrijfsprocessen. Denk aan financiële administratie, projecten of logistiek. Exact blinkt uit in de breedte van de oplossingen in de softwaresuite, voor iedere MKB’er bieden zij een passende oplossing aan. Exact maakt dit Next Generation door naadloze integratie, verschillende deployment opties te bieden én de software in een modern jasje te steken.  

Geïntegreerde software 

Integratie is key om productief samen te werken. Door de software optimaal op elkaar aan te laten sluiten krijgen uw bedrijfsprocessen een boost. Medewerkers en afdelingen zijn verbonden doordat zij in hetzelfde systeem actief zijn, met data als verbindende factor. De integratie van software ziet u terug in de aanvullende 'suite' van Exact met onder andere Exact Synergy voor CRM, HRM en Project Management, Exact Purchase to pay voor inkoop en declaraties en Exact Salaris Plus dat verloning via Loket.nl mogelijk maakt. Al deze software integreert met elkaar, zodat uw bedrijfsprocessen centraal en effectief ingezet worden. 

Keuzevrijheid in inzet 

U heeft vrijheid in de keuze hoe u de software gebruikt. On-premise op een eigen server of via een cloud omgeving zoals de Business Cloud. Hierdoor heeft u zelf in de hand hoe de software beschikbaar wordt gesteld en waar de data staat opgeslagen.  

Als kennispartner van Exact & Microsoft weten we precies hoe u Exact Globe, Exact Synergy of bedrijfsspecifieke applicaties in de Business Cloud kunt gebruiken. Medewerkers werken veilig, snel en vanaf elke locatie met alle Office-applicaties en Exact bedrijfssoftware die zij nodig hebben. De extra toegevoegde waarde is dat u bij ons zowel ondersteuning op Exact én de cloud krijgt. Bekijk de mogelijkheden voor Exact in het Business Cloud platform van ComputerPlan op deze pagina 

Engagement

Medewerkers verwachten dat bedrijfssoftware net zo eenvoudig te gebruiken is als Google en FacebookBedrijfssoftware is geëvolueerd van backoffice voor een klein aantal kennismedewerkers naar een tool om alle medewerkers te ondersteunen. Iedereen moet er dus mee kunnen werken, waardoor processen simpel en overzichtelijk moeten zijn.  

Gebruikerservaring (User Experience) 

Concreet wordt de gebruikersinterface van Exact Globe in een modern jasje gestoken, zonder dat de vertrouwde functionaliteiten veranderen. Deze ontwikkelingen komen terug in Exact Globe Plus en zorgen voor een overzichtelijke gebruikerservaring. Het idee hierachter is dat de software gemakkelijker in gebruik is en iedere medewerker snel en optimaal met de software werkt.  

Business Intelligence 

Uiteindelijk wilt u sneller betere beslissingen nemen op basis van uw data. Business Intelligence is daardoor voor veel bedrijven steeds belangrijker. Exact Globe heeft een aantal standaard analyses, maar biedt ook de mogelijkheid om te connecten met bijvoorbeeld Sumatra, Power-BI en Exact Insights (o.b.v. Qlik). Exact kiest er specifiek voor om dit bij een derde partij neer te leggen omdat zij continue ontwikkelen én expertise hebben die de gebruiker nodig heeft.  

Intelligentie 

Intelligentie is wat software toekomstbestendig maakt. Door Exact Globe slimmer te maken geeft de software meer inzicht, zoals beschreven bij Business Intelligence, mogelijkheden om simpele taken te automatiseren via kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence of AI) en te connecteren met ‘sociale software’. 

Exact Cloud Services 

De connectiviteit van Exact Globe wordt verhoogd door de toevoeging van nieuwe cloud services. Deze services worden boven op de bestaande software aangeboden en breiden processen uit met bijvoorbeeld declaratie-, of inkoopsoftware. Doordat Exact Globe een sterke connectiviteit krijgt is het mogelijk om ongeacht waar u zit, overal gemakkelijk functionaliteit toe te voegen met behulp van API’s (software die het mogelijk maakt om twee applicaties met elkaar te laten communiceren). 

Een voorbeeld hiervan is de nieuwe bankiersservice die wordt ontwikkeld (in 2021 beschikbaar) door de nieuwe mogelijkheden van de PSD2 wetgeving in Nederland. Deze wetgeving stelt dat banken transparant moeten worden over het delen van data van bankrekeningen. Banken moeten de data ontsluiten en toegankelijk maken via een API. Exact gebruikt deze data om realtime inzicht te krijgen in uw saldo’s én om betalingen aan te sturen via de bank, allemaal vanuit Exact Globe 

Social collaboration  

Traditioneel staat Exact bekend om het structureren van bedrijfsinformatie zodat u ermee kunt werken. Met de opkomst van samenwerkingstools waar informatie juist ongestructureerd is - denk hierbij aan e-mails of chats - ziet men dat er een behoefte is om deze twee informatiestromen samen te voegen.  

 Social Collaboration binnen Exact zorgt ervoor dat deze ongestructureerde informatie uit samenwerkingstools, centraal in het ERP wordt opgeslagen bij de gestructureerde informatie. Hierdoor kunt u de informatie gebruiken bij het vastleggen van relaties, documenten en verzoeken, maar ook extra kunt beveiligen binnen de software.  

Artificial Intelligence  

Doordat alle data op één plek staat wordt een ERP next generationHet idee is dat Exact intelligentie toevoegt aan de gestructureerde- en ongestructureerde data om mee te denken met beslissingen of suggesties en aanbevelingen te doen op basis van historische data. Door deze ontwikkelingen wordt het mogelijk om simpele repetitieve taken automatisch uit te laten voeren en op basis van data beslissingen te nemen over bijvoorbeeld inkoop of facturering. 

Samengevat: de ontwikkeling van Exact Globe is in volle gang met nieuwe innovatiesde introductie van Exact Globe Plus en upgrades qua cloudconnectiviteit en integratiemogelijkhedenDit alles zodat u slimmer en eenvoudiger kunt werken met de software van Exact.  

Wat zijn de verschillen tussen Exact Globe en Exact Globe Plus?

Wat zijn de verschillen tussen Exact Globe en Exact Globe Plus? We hebben de belangrijkste verschillen voor u op een rijtje gezet in de Advisie verschillenlijst. Deze kunt u hier direct downloaden. 

Mogelijk ook interessant voor uSchrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elk kwartaal het laatste nieuws, Exact updates en relevante inspiratie in je inbox.