Door Advisie
8 minuten

De farmaceutische industrie zal zich de komende decennia moeten richten op de opkomende (groei)markten, nieuwe distributiekanalen en herziening van productportfolio’s naar o.a. generieke geneesmiddelen, vaccins en over-the-counter producten (OTC). Om concurrerend te blijven zal men ingrijpende keuzes moeten maken, met name bij de herziening van de bestaande supply chain. Actuele, volledige management- en stuurinformatie is daarom essentieel.

Farmaceutische fabrikanten kunnen de prestaties van hun supply chain beter meten met een aantal management instrumenten:

 • Product complexity management
  Het aanhouden van voorraden en grondstoffen voor bepaalde markten beperkt de flexibiliteit (zoals aanpassing aan veranderende vraag en (her)verdeling van producten over verschillende markten).
 • End-to-End supply chain management
  In hoeverre hebben producten, markten en afnemers invloed op de productie? Met name segmenten die moeilijk zijn te voorspellen (hard-to-forecast) vereisen inzicht in return on investment. Dat geldt ook voor risicovolle productie (at-risk) waarbij er geen duidelijke relatie is met de behoefte in de markt.
 • Inventory Strategy
  Strategisch voorraadbeheer en voorraadoptimalisatie in de gehele supply chain.
 • Production System Strategy
  Het kiezen van de juiste productiemethode (make-to-order vs. make-to-stock), aangepast op de verschillende afnemers leidt tot een optimale bezetting en kostenbesparing.
 • Enterprise Supplier Management
  Verschillende productiemethodes hoeven niet beperkt te worden tot eigen productie en verpakking. Fabrikanten kunnen productie en voorraadbeheer ook optimaliseren bij externe partijen.
 • Transportation Management
  Verschillende serviceniveaus en responstijden kunnen een producent onderscheiden van de concurrentie. Zaken als distributie en routing kunnen aangepast worden aan markten, betalingsbereidheid en strategische belangen.

Visibility Platforms
Veel bedrijven beschikken niet over de juiste data- en analyse-instrumenten om hun prestaties te meten (kosten, service, response, productgroepen). Actuele en volledige stuur- en managementinformatie kunnen bijdragen aan een beter inzicht om de oorzaken van inefficiency bloot te leggen.


Advisie en Exact bieden innovatieve softwareoplossingen voor optimale, actuele managementinformatie, flexibele productie, een strakke regie in supply chain management en aanpassing aan strengere regelgeving.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen, of maak vrijblijvend een afspraak maken met onze adviseur Ron Vijg.

Mogelijk ook interessant voor uSchrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elk kwartaal het laatste nieuws, Exact updates en relevante inspiratie in je inbox.