Door Advisie
8 minuten

De toekomst van het bedrijfsleven

Cloud computing is de toekomst van het bedrijfsleven, maar hoe kies je welke Cloud geschikt is? De voordelen van Microsoft Azure zijn nuttig voor organisaties van elke omvang: van het coördineren van verbindingen voor IoT (Internet of Things), het verwerken van enorme hoeveelheden gegevens tot werkplekken hosten in de Cloud. Met onze Advisie Business Cloud op basis van Microsoft Azure heeft iedereen in jouw organisatie veilig toegang tot alle software en daarmee hun meest recente werk.

We leggen in dit blog uit wat de belangrijkste voordelen zijn van Microsoft Azure en waarom het een waardevolle keuze is om je infrastructuur hiermee te optimaliseren.

De vijf belangrijkste voordelen 

1- Snelheid van dienstverlening

Het platform maakt het mogelijk om snel nieuwe applicaties te creëren, te testen en te implementeren. Je kunt snel met je capaciteit schalen door serviceplannen te upgraden of nieuwe functies toe te voegen. Daarnaast zijn gegevens snel te herstellen vanuit back-ups, externe opslagcentra of virtuele machines. Azure biedt ook geavanceerde mogelijkheden op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML), waardoor grote hoeveelheden gegevens snel kunnen worden verwerkt en geanalyseerd.

2- Flexibiliteit in kosten

Werken via onze Business Cloud op basis van Azure betekent dat je eenvoudig kunt upgraden naar hogere serviceniveaus of verlagen op basis van de behoeften van je organisatie. Je kunt kosten optimaliseren en resources schalen wanneer dat nodig is waardoor je alleen betaalt voor het daadwerkelijke gebruik. Er zijn diverse datacenters wereldwijd, waardoor je gegevens op meerdere locaties kunt back-uppen. Dit zorgt voor risicospreiding en biedt mogelijkheden op het gebied van snelheid en service.

3- Complete suite binnen één omgeving.

Het Azure platform biedt een complete suite van diensten voor een naadloze end-to-end oplossing. Van source control tot testen, integratie en implementatie, alles kan plaatsvinden binnen een enkele omgeving. Dit in tegenstelling tot een gefragmenteerde infrastructuur van diverse tools die zelf samengesteld moet worden. Je hoeft je tijdens je werk niet voortdurend af te vragen of iets gaat werken met wat je al hebt ontwikkeld. Azure rolt nieuwe updates uit zonder verstoring van bestaande applicaties en services. Dit zorgt voor een gestroomlijnde beveiliging en functionaliteit van je gehele suite aan diensten.

4- Herstellen gegevens en minimale downtime

Microsoft Azure biedt uitgebreide hulpmiddelen voor het herstellen van gegevens en minimaliseren van downtime. Het platform beschikt over toonaangevende versleutelingsfuncties waardoor je voldoet aan beveiligings- en nalevingsvereisten. Door systemen en gegevens in onze Business Cloud te plaatsen, die gebaseerd is op Azure, voldoe je aan hersteldoelstellingen en ondervinden je organisatie en je klanten geen vertraging in je dienstverlening. Ook is het mogelijk om virtuele systeemtests uit te voeren om potentiële scenario's te simuleren en continuïteitsplannen te optimaliseren.

5- Compliance-certificeringen

Microsoft investeert jaarlijks heel veel in cybersecurity-onderzoek en -ontwikkeling. Ze bieden een beveiliging waarbij de controles zijn geïntegreerd in zowel de hardware als de firmware. Daarnaast heeft Microsoft Azure meer compliance-certificeringen dan andere aanbieders, waaronder FERPA, IRS, HIPAA en GDPR.

Hiermee heb je ook de mogelijkheid om gegevens te beschermen met multi-factor authenticatie en strenge wachtwoordvereisten. Het Azure's Security Center biedt continue monitoring, proactieve dreigingsdetectie en beveiligingsaanbevelingen om verlies of corruptie van gegevens te voorkomen.

 

Conclusie

Azure biedt veel technische mogelijkheden en is ontworpen om jouw organisatie in staat te stellen data en processen op te slaan en te beheren in plaats van op eigen computers en servers. Met snelheid, flexibiliteit naadloze end-to-end oplossing, herstel van gegevens en geavanceerde beveiliging is onze Advisie Business Cloud, gebaseerd op het Azure platform, een solide keuze voor zowel grote ondernemingen als startups. Interesse in of eerst nog maar meer willen weten over de Azure of de Advisie Business Cloud? We kijken uit naar je telefoontje of e-mail.   

 

Meer weten over dit onderwerp?
Bel ons op +31 (0)35 60 36 500 of stuur een bericht.Mogelijk ook interessant