Groothandel, meer groei en rendement in 2019

De groothandel heeft een paar mooie jaren achter de rug; vanaf 2016 is de groothandel ontzettend gegroeid, 2017 was een absoluut top jaar maar in 2018 is de groei veel minder dan de voorgaande jaren. Het CBS meldt dat in het eerste kwartaal de groothandel slechts met 1,9% gegroeid is ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Wat is er gebeurd en belangrijker nog; wat kan jij doen om in een steeds veranderende markt, hét verschil te maken?

Constante innovaties en de opkomst van onder andere e-commerce dwingen je om te blijven acteren. E-commerce heeft processen namelijk transparanter gemaakt. Daardoor is het voor jou klant gemakkelijker geworden om direct zelf in contact te komen met de fabrikant dus als je niet oppast, word je gepasseerd in je netwerk. Het is daarom van het grootste belang om te weten wat de behoeftes van je klanten zijn, waar je waarde kan toevoegen en hoe je je klant kan ontzorgen. Alleen op deze manier zal je klanten aan je kunnen blijven binden. Meer weten?

Download de whitepaper

De begeleiding vanuit Advisie is heel goed; je merkt dat de consultants enorm ervaren zijn en je goed adviseren. Hun proactieve werkwijze heeft zeker bijgedragen aan het slagen van het project

Koole Ruitersport
Paula Benard

Kijk verder dan de Brexit!

De Brexit zal grote invloed hebben op groothandel, industrie, transport en landbouw. Een kwart van de ondernemers denkt dat het hun bedrijfsvoering raakt. Maar wat kan je als groothandel nu al doen voor jouw bedrijf? Want om ook de komende jaren innovatief te zijn, is het goed om te kijken naar trends en toepassingen die de groothandel kan inzetten om verder te groeien.

Lees nu in het whitepaper de 7 belangrijkste aandachtspunten voor de groothandel ná de Brexit.

Download de whitepaper

Slimme ondernemers kiezen slimme software

Digitalisering gaat verder dan verkoop alleen. De Advisie Portal Builder die het Exact ERP als uitgangspunt heeft, levert een perfecte selfservice voorziening voor zowel uw klanten als leveranciers. Hierdoor stijgt de klanttevredenheid, de foutkans neemt af en de efficiency neemt toe omdat de kosten van bijvoorbeeld retourprocessen drastisch worden verlaagd. Ook de efficiency van sales profiteert; jou klanten kunnen zelf de status en historie inzien.

Consistente klantervaring

Belangrijk is het zorgen voor een consistente klantervaring op verschillende verkoopkanalen. Dit begint met het efficiënt centraliseren en beschikbaar maken van data. Je wilt dat jouw klanten frictieloos kunnen betalen en hanteert meerdere betaalmethodes, dit brengt een extra administratieve last met zich mee, ook hier kunnen wij jou faciliteren en maken wij proces dit efficiënter. Je kunt je focussen op de optimalisatie van jouw e-fulfillment zodat same-day delivery mogelijk is.

Digitalisering eist dat je continu verandert. Advisie levert met Exact en de Advisie Solutions voor Groothandel een eigen totaaloplossing die het perfecte uitgangspunt vormt om deze noodzakelijke veranderingen in groei om te zetten voor nu en in de toekomst.

Benieuwd hoe je digitaliseert?

Download de brochure

Dankzij Advisie hebben wij zelf het stuur weer in handen

Tica
Michel Zaat | Directeur

Meer weten over groothandel? Deze blogberichten gaan hierover:

Over Advisie

Advisie bedient al 37 jaar klanten in geselecteerde branches; onze toegevoegde waarde komt voort uit kennis van úw zaken. Onze organisatie ondersteunt u bij het verkrijgen en behouden van een commerciële- en organisatorische voorsprong waardoor u úw onderscheidend vermogen kunt versterken.

Om aan uw klantvraag te kunnen voldoen en u optimaal te bedienen, beschikt Advisie naast eigen specialisten over een netwerk van strategisch gekozen professionals en partners.

Meer over Advisie

Over Exact

Sinds 1984 helpt Exact honderdduizenden klanten over de hele wereld te veranderen en te groeien. Samen met onze partner Advisie leveren we daadkrachtige financiële business software en branche specifieke software.

Exact inspireert het mkb om te groeien. Onze medewerkers delen en ondersteunen de ambities van onze klanten. Net als zij, willen wij de lat hoog leggen en vooroplopen in de markt. Daarom weten we ook dat de weg naar succes niet zonder obstakels is. En dat is waarom wij software maken om die reis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als nieuwsgierige vernieuwer blijft Exact werken aan technologische tools die het mkb helpen succesvol te zijn. Zo maken we wereldwijde groei van onze klanten mogelijk.

Meer over Exact

Frans Spronk vertelt u graag meer over onze software oplossingen voor de groothandel.

Laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op