Door Advisie
8 minuten

Deze week is er door verschillende klanten een plotselinge en onverwachte foutmelding gemeld bij het gebruik van de Advisie Offerte Tool (AOT), een van onze Advisie Solutions. De melding heeft de  volgende tekst/omschrijving:


“Invalid procedure call orargument” (run-time error 5)

Een voorbeeld van hoe die melding naar voren komt bij het gebruik van de Advisie Offerte Tool:


Deze foutmelding blijkt veroorzaakt te worden door een onlangs geïnstalleerde Windows Update, die problemen kan veroorzaken bij het gebruik van applicaties die gebaseerd zijn op VB6- en/of VBA-code.

Meer informatie over deze foutmelding is onder andere te vinden op de Microsoft Community. Hieruit blijkt dat de foutmelding zich voor kan doen na het installeren van een van de volgende updates:


Bekijk ook: 


Microsoft werkt inmiddels aan een oplossing en de eerste patches zijn reeds beschikbaar (echter nog niet voor alle besturingssystemen en versies van Windows). De workaround is om tijdelijk de betreffende Windows Update (zie tabel hierboven) te deïnstalleren. Dit lost het probleem op zolang er nog geen fix beschikbaar is vanuit Microsoft.

Meer weten over dit onderwerp?
Bel ons op +31 (0)35 60 36 500 of stuur een bericht.

Mogelijk ook interessant voor uSchrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elk kwartaal het laatste nieuws, Exact updates en relevante inspiratie in je inbox.


Mogelijk ook interessant voor u