Maak efficiënte financiële rapportages

Business Intelligence en Operational Intelligence zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse bedrijfsvoering. Beiden draaien om het omzetten van gegevens naar bruikbare informatie, rapportages. Aan de stroom van data en cijfers heb je namelijk niets tenzij daar betekenis aan gegeven wordt. De sleutel tot vooruitgang ligt vaak in de professionalisering van reporting. Krijg ook snel en duidelijk inzicht en maak betere toekomstgerichte analyses met onze rapportage oplossingen

Business- en Operational Intelligence

Voor de duidelijkheid geven we nog even het verschil tussen Business Intelligence en Operational Intelligence aan. Beiden zijn namelijk goede oplossingen en gebaseerd op dezelfde datasets met één groot verschil: OI wordt in real-time gemeten en BI werkt met een Datawarehouse oplossing.

OI biedt real-time sturingsinformatie om operationele processen te managen. Hierdoor kan je je richten op zaken die gelijk aandacht vragen. Business Intelligence integreert met bedrijfssystemen om context te bieden tussen historische gegevens en huidige activiteiten met betrekking tot bedrijfsdoelen. 

Door OI en BI te combineren krijg je diepere analyses over de bedrijfsvoering en worden kansen of bedreigingen op zowel detail- als globaal niveau zichtbaar.

Herken jij één van deze uitdagingen: 

  • Tijdigheid van informatie: wij handelen reactief.
  • Betrouwbaarheid van data: te veel handmatig handelingen.
  • Veel databronnen: hoe koppel je alle data aan elkaar.
  • Big-data beschikbaar: de hoeveelheid data overrompelt ons.
  • Performance alle systemen: de snelheid wordt beïnvloed.


Sunil vertelt je graag meer over de mogelijkheden van Business Intelligence en rapportages.

Welke Business- of Operational tool past bij jou?

In onze whitepaper vergelijken we verschillende software tools. Ontdek ook welke oplossing het beste aansluit op de behoefte van jouw organisatie. 

Inzicht in bedrijfsprestaties

Met de juiste rapportage tools kunnen grote hoeveelheden data uit meerdere systemen bij elkaar gebracht worden. Op die manier krijg je inzicht in de prestaties van de verschillende bedrijfsonderdelen (Inkoop, Sales, Finance, HR, etc.). Door deze informatie overzichtelijk weer te geven in dashboards krijg je in één oogopslag een dwarsdoorsnede van de organisatie.

Een volledig inzicht beperkt zich overigens niet tot gegevens uit interne databronnen. Data van bijvoorbeeld leveranciers en concurrenten kunnen ook ingeladen worden voor een nóg completer beeld van de organisatie. Zelfs de gegevens van publiekelijk toegankelijke partijen zoals weerinstanties kunnen meegenomen worden.

Software voor rapportages

Met verschillende Rapportage tools geven we betekenis aan je data. Bekijk onze software oplossingen:

Direct een afspraak maken voor een demo of meer informatie?

Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact op:

Wil je weten wat we met jouw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.