Door Jet van der Wal
8 minuten

Facturatie, budgettering, rapportages en managementinformatie: de financiële administratie is een essentieel onderdeel van een onderneming. Als dit op orde is, heeft u altijd inzicht in uw financiën en vergroot u de kans op winstgevendheid.

Exact Online of Exact Globe

Voor kleinere organisaties (minder dan 100 orders per dag) biedt Exact Online een goede standaard oplossing  met veel gebruiksgemak. U werkt hiermee in de Cloud en u hebt gegarandeerd automatische back-ups. U sluit Exact Online af op abonnementsbasis en bepaalde modules zet u maandelijks aan of uit indien gewenst. [update Exact - feb 2021 | het API gebruik wordt per 1 juli 2021 verder begrensd]

Exact Globe is gericht op het MKB (plus) en biedt uitgebreidere functionaliteiten dan Exact Online, Wilt u bijvoorbeeld uitwisseling tussen administraties door middel van Intercompany boekingen of heeft u vestigingen in meerdere landen, dan zit u met Exact Globe goed. Ook is er een zeer uitgebreide integratie met Excel en er zijn uitgebreide rapportage mogelijkheden.

Met Exact Globe maakt u zelf de keuze of u de software in de Cloud, of in eigen beheer wilt. Beide opties zijn mogelijk. 


We spreken niet voor niets over een APK op uw Exact software. Uw bedrijf verandert in de loop der tijd en uw software groeit niet altijd automatisch met u of uw wensen mee. Voor een goede APK kunt u de volgende vragen bekijken en checken of u één of meerdere vragen of wensen met JA beantwoordt. In dat geval is het tijd om over te stappen van Exact Online op Exact Globe of een goede reden om met Exact Globe te blijven werken.

Checklist:

  • Heb ik meer dan 100 orders per dag?
  • Ben ik een groothandel en wil ik meerdere vestigingen openen?
  • Is het nodig om intercompany boekingen te doen?
  • Heb ik uitgebreidere workflows nodig?
  • Wil ik mij internationaal gaan oriënteren?
  • Ik wil meer rapportage mogelijkheden of filtermogelijkheden?
  • Ik zou graag een Excel add-in willen.
  • Ik wil graag mijn software in eigen beheer hebben.
  • Ik wil met mijn software pakket (ook) in de cloud werken. 

Eén of meerdere keren JA betekent dus dat u er goed aan doet om de overstap te maken naar Exact Globe. Maar het kan ook zijn dat u goed zit met uw huidige software. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van cloudoplossingen?
Lees dan op deze pagina meer over de Advisie Cloud oplossing.

Meer weten over dit onderwerp?
Bel ons op +31 (0)35 60 36 500 of stuur een bericht.


We hebben de belangrijkste verschillen tussen Exact Online en Exact Globe voor u op een rij gezet. Als u hieronder uw gegevens achterlaat, sturen wij u deze lijst direct op. Heeft u naar aanleiding van deze lijst of bovenstaande tekst nog andere vragen, neem dan contact met ons op. Onze adviseurs gaan graag het gesprek met u aan om te bepalen welk pakket het beste bij u past.

Verschillenlijst Exact Online en Exact Globe

We hebben een handige checklist opgesteld die helpt bij de keuze tussen Exact Online en Exact Globe. Laat hieronder uw gegevens achter en dan ontvangt u direct de whitepaper via e-mail.