Door Advisie
4 minuten

De financiële administratie is het kloppend hart van elke onderneming: facturatie, debiteuren, managementinformatie, rapportage, prognose, budgettering, planning. Een overzichtelijke administratie biedt inzicht, bespaart geld en vergroot uw winstgevendheid. Het is de basis voor succesvol ondernemen.

Een keuzehulp voor een moeiteloze administratie voor uw bedrijf

Binnen Exact heeft u de keuze tussen Exact Online en Exact Globe. De keuze voor een geschikte softwareoplossing voor uw bedrijf heeft ten eerste vooral te maken met de omvang en complexiteit van uw organisatie. Heeft u meer dan 25 medewerkers en meer dan 100 orders per dag? Dan kiest u voor Exact Globe. U kunt dan zowel online als offline werken, de koppeling met andere systemen is makkelijk en maatwerk is mogelijk. Heeft u een kleiner bedrijf met minder medewerkers en ‘maar’ een aantal orders per dag, dan biedt Exact Online voldoende functionaliteiten.

Met Exact Globe heeft u alle ingrediënten in huis om uw concurrenten een stap voor te blijven! U maakt zelf de keuze of u de software in de Cloud, of in eigen beheer wilt. Beide opties zijn mogelijk. 


Exact Globe

Exact Globe is de eerste keuze voor grotere ondernemingen met meer dan 25 medewerkers en ruim 100 orders per dag. U heeft de vrijheid om te kiezen waar u de software wilt installeren. De software kan in de cloud geplaatst worden, maar ook op eigen hardware. Kiest u voor de cloud, dan is de data vanaf elke plek benaderbaar. Het voordeel van Exact Globe is dat u zelf de vrijheid heeft om de database te beheren. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf gebruikers aanmaken. Als het standaardpakket niet voldoet, kan Advisie aanpassingen voor u doen. Exact Globe bestaat uit verschillende functionaliteiten en modules die u los kunt aanschaffen. Hierdoor heeft u volop mogelijkheden om door te groeien met Exact Globe. 

Exact Online

Voor kleine organisaties (minder dan 25 medewerkers en enkele orders per dag) biedt Exact Online grotere flexibiliteit en gebruiksgemak. Deze cloudoplossing garandeert automatische back-ups en updates voor nieuwe versies. Omdat Exact Online een abonnement betreft, kunt u bepaalde modules elke maand aan- of uitzetten. De software is vanaf elke werkplek met een goede internetverbinding benaderbaar.

Uitdagingen met Exact Online

  • Offline kunt u geen administratie bijhouden. Een goede internetverbinding is dus een vereiste.
  • Het is niet mogelijk om te werken met afwijkende factuuradressen.
  • Beperkte koppeling met andere systemen.
  • Na beëindigen van het contract met Exact Online heeft u alleen een audit file tot uw beschikking.
  • U heeft niet de vrijheid om alle data zelf te beheren of gebruikers aan te maken. Deze staan centraal opgeslagen en zijn vanwege veiligheidsredenen niet toegankelijk.
  • Het is een standaardpakket, aanpassingen of maatwerk is niet mogelijk.

Uitdagingen met Exact Globe

  • (Zonder cloudoplossing) zijn lokale installatie en versiebeheer/updates noodzakelijk.
  • Zonder cloudoplossing bent u in offlinemodus minder mobiel en flexibel.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van cloudoplossingen?
Lees dan op deze pagina meer over de Advisie Cloud oplossing.

Meer weten over dit onderwerp?
Bel ons op +31 (0)35 60 36 500 of stuur een bericht.


Verschillenlijst Exact Online en Exact Globe


We hebben een handige checklist opgesteld die helpt bij de keuze tussen Exact Online en Exact Globe. Laat hieronder uw gegevens achter en dan ontvangt u direct de whitepaper via e-mail.