Door Advisie
8 minuten
Een sfeerimpressie van de CFO round table session georganiseerd door Advisie

Op donderdag 28 september kwamen enkele CFO’s uit de top van het bedrijfsleven bijeen voor de Advisie Round Table Session. Met deze bijzondere bijeenkomsten houdt Advisie vinger aan de pols aan ontwikkelingen in de financiële wereld. 

Het centrale gespreksthema ging al snel over de verstrekkende gevolgen van automatisering en digitalisering binnen het bedrijfsleven. Volgens Floris Holland (Agora Group, groothandelscentrum voor floristen en tuincentra) is automatisering niet slechts een manier om tijd en geld te besparen: “De snelheid van automatisering raakt vandaag de kern van je bedrijf, het is veel meer dan uren en handelingen wegsnijden. De snelheid waarmee dat gebeurt, is sterk afhankelijk van de eigen omgeving, de mensen met wie je werkt en hoe ver je bent in het proces van digitalisering.” 

Automatisering is dus méér dan efficiency alleen. Mede daarom is er binnen de financiële wereld een sterke behoefte aan innovatieve, financiële diensten die verder reiken dan het grootboek en de bancaire overboeking. 

Zo werd in de laatste jaren de SEPA (Single Euro Payments Area) omarmd, het initiatief van de Europese Unie en gezamenlijke Europese banken tot harmonisatie van het betalingsverkeer binnen Europa. Momenteel ligt de focus vooral op mogelijkheden van Blockchain, de datastructuur achter zogenaamde cryptovaluta als de bitcoin.

Meer weten over dit onderwerp?
Bel ons op +31 (0)35 60 36 500 of stuur een bericht.