Door Robbert de Koff

Verhoog flexibiliteit en bespaar kosten

Werk jij nog met ERP bedrijfssoftware op een server op locatie? Ontdek dan nu de voordelen van ERP bedrijfssoftware in de cloud! Door ERP bedrijfssoftware in de cloud beschikbaar te stellen, verhoog je de flexibiliteit, bespaar je kosten, heb je minder risico’s en kun je focussen op de belangrijke processen binnen je organisatie.  

1. Flexibiliteit

Met je ERP bedrijfssoftware in de cloud krijg je de flexibiliteit om de software 'op maat' te gebruiken. De software is namelijk overal beschikbaar en door in te loggen via een remote desktop of portal kun je direct bij je gegevens en processen. Dus maandelijks op- en afschalen, overal inloggen en betalen naar gebruik? Drie keer 'check!'.

2. Lage onderhoudskosten

Vaak zie je dat organisaties hoge kosten maken aan het onderhoud en in de lucht houden van de ERP bedrijfssoftware. Hierdoor werken zij soms in lagere versies of op oude servers. Door de bedrijfssoftware in de cloud te plaatsen bespaar je veel kosten. Je bespaart onder andere op  de aanschaf van servers, het koelen van de serverruimte en de uren die nodig zijn om alles draaiende te houden.
Met de bedrijfssoftware in de cloud betaal je maandelijks maar een fractie van de kosten. Zeker als je kiest voor de ‘shared cloud oplossing’, dan deel je de kosten van de infrastructuur ook met andere gebruikers.

3. Veilig werken

De mythe dat de cloud niet veilig is, kunnen wij meteen ontkrachten. We kunnen je zelfs garanderen dat je data beter beveiligd is in de cloud dan wanneer je deze op een server op locatie hebt staan. Cloud providers investeren namelijk massaal in beveiliging qua technologie, firewalls en antivirus scanners. Ons cloud platform, de ComputerPlan Business Cloud, is gebaseerd op Microsoft Azure. Microsoft investeert jaarlijks €1 miljard in Cyber Security en heeft een beveiligingsafdeling van meer dan 200 experts om het platform veilig te houden. Vaak kun je je eigen securityoplossingen als Multi-factor-authenticatie, mailfilter en back-ups gemakkelijk toevoegen om je security te optimaliseren.

4. Volledige werkplek in de cloud

Je kunt naast je ERP bedrijfssoftware in de cloud, ook je volledige werkplek in de cloud zetten. Zo kun je bijvoorbeeld ook grafische software (denk aan Adobe Photoshop, AutoCAD, Vectorworks), Office applicaties (Word, PowerPoint, Excel, Teams…) en verouderde legacy software versies in de cloud beschikbaar te maken. Hiermee maak je dus een volledige werkplek in de cloud die je ook nog per gebruiker helemaal kunt aanpassen aan haar of zijn voorkeur.

5. Focus op ontwikkeling

Niet iedere organisatie heeft de juiste IT-kennis in huis voor het onderhoud en up-to-date houden van alle applicaties en de IT- infrastructuur. Daarnaast gaan de ontwikkelingen in de IT zo snel dat je al heel snel achter de feiten aanloopt en niet alles uit je software haalt. Als je de software in de cloud plaatst, kun je het onderhoud volledig uitbesteden aan je IT/ERP-partner. Zij denken graag met je mee over onderhoud, updates en optimalisatie van je software in de cloud.