Door Advisie
12 minuten

Steeds meer ondernemers koppelen hun Magento shop met Exact. Dankzij de koppeling worden handmatige handelingen geautomatiseerd. Dan moet de uitwisseling van informatie wel effectief verlopen. Daar kun je geen dubbele invoer of chaotisch artikelbeheer bij gebruiken. Dankzij de koppeling is dat verleden tijd en zijn zaken als Customers, Producten, Prijzen en Voorraad altijd up-to-date in Exact én Magento. Verschillende add-ons maken dit mogelijk. In deze blog vertel ik je er alles over zodat jij makkelijker succesvol online kunt ondernemen.

Gekleurde pijlen die groei symboliseren

Tijd besparen

Zoals ik in mijn vorige artikel beschreef, levert het koppelen van Exact en Magento je veel tijdbesparing op. Handmatige handelingen verlopen volledig automatisch. Maar wist je dat de koppeling uitgebreid kan worden met diverse add-ons? Die nemen je nog meer werk uit handen en zorgen dat jij je kunt focussen op ondernemen.

Add-on 1: Afletteren

Waarschijnlijk neemt het afletteren - naast het dubbel bijhouden van gegevens - veel van jouw tijd in beslag. Het is bovendien een saaie klus om alle posten uit te zoeken en handmatig af te letteren. Door te automatiseren kun je veel tijd besparen. De Aflettermodule voor Exact verwerkt posten automatisch. Na het downloaden van de PSP betaalbatch gaat kun je de verdere afwikkeling volledig aan deze module overlaten.

Add-on 2: Artikelbeheer vanuit Exact Globe

Veel organisaties willen het artikelbestand op een centrale plaats beheren. Werk je met Exact Globe voor het beheer van diverse logistieke processen? Dan kan je met de Advisie Picture Module het volledige artikelbeheer binnen jouw Exact Globe software voeren. Binnen Exact Globe zijn er diverse mogelijkheden zijn om artikelen in bulk aan te passen en extra kenmerken vast te leggen in vrije velden. Een beperking hierbij is dat er in Exact Globe standaard maar één afbeelding gekoppeld kan worden aan een artikel. Daarnaast is het handmatig toevoegen van afbeeldingen tijdrovend en in sommige gevallen (bijvoorbeeld in assortimenten) niet mogelijk. De Advisie Picture module biedt hiervoor een goede oplossing. Dat kan per afbeelding, maar het is ook mogelijk om afbeeldingen in bulk te importeren, bijvoorbeeld voor het beheer van nieuwe (jaarlijkse) collecties.

Add-on 3: Realtime synchronisatie

Vanuit Magento is het niet mogelijk om gegevens realtime over te brengen naar Exact. Echter, klanten verwachten dat zij direct na het plaatsen van een order of het muteren van eigen gegevens, direct hierover met jou in contact kunnen treden. Ook is het cruciaal dat voorraadstanden op de Webshop worden bijgewerkt zodat er geen “overbooking” optreedt op bepaalde producten. Advisie heeft daarom een add-on ontwikkeld die realtime communicatie vanuit Magento tot stand brengt.

Add-on 4: Order- en factuurhistorie

Orders en facturen die handmatig in Exact worden ingevoerd, zijn niet zichtbaar binnen jouw Magento omgeving. Veel klanten willen toch binnen de “my account” omgeving inzage in het totaalplaatje. Daarom is er een module ontwikkeld die het mogelijk maakt om alle orders en facturen uit Exact Online of Exact Globe te presenteren in Magento. Klanten kunnen deze documenten ook als PDF bestand downloaden. Zo krijgen zij inzage in hun totale bestelgeschiedenis. Ook bestellingen geplaatst door collega’s zijn indien gewenst inzichtelijk.

Magento 2.0

Het lange wachten is beloond, Magento 2.0 is gelanceerd. Magento 2 biedt diverse voordelen ten opzichte van eerdere versies. Een migratie is voor veel Magento 1.x shopeigenaren nog niet mogelijk. Niet alleen is de structuur compleet veranderd, ook alle extensies moeten voor Magento 2 geschikt zijn. De overgang van Magento 1.x naar Magento 2 is een volledige migratie. Magento partners en het Webshop Connector team zijn achter de schermen hard bezig met Magento 2. Wil je als eerste weten zodra deze versie beschikbaar komt? Meld je dan aan voor updates van dit blog.

Wat zijn jouw verbeterpunten?

Succesvol Online Ondernemen kan volgens mij sterk vereenvoudigd worden door de inzet van slimme software. Behalve het koppelen van Exact en Magento kan je nog veel meer uit de koppeling halen. Wat wil jij slimmer kunnen aanpakken? Laat het weten in een reactie. Wil je meer tips om jouw eCommerce te verbeteren? Download dan onderstaand ebook.

Meer weten over dit onderwerp?
Bel ons op +31 (0)35 60 36 500 of stuur een bericht.