Door Advisie
12 minuten

Een aantal grote webshop is er al mee begonnen; same-day delivery. Bestel je Bol.com of Coolblue voor 23.59 uur, dan heb je het de volgende dag al in huis. Coolblue bezorgt zelfs op zondag! In dit blog vertel ik hoe je je fulfillment kunt optimaliseren zodat jij je kunt richten op succesvol online ondernemen. Lees je verder? 

Deze trend is komen overwaaien uit Amerika waar onder andere Amazon er mee experimenteert. Amazon bezorgde afgelopen december in het Engelse Cambridge zelfs het eerste pakketje met een drone! De bezorgdrones zijn ontworpen om klanten binnen 30 minuten of minder hun bestelling te brengen. Vooralsnog zijn het testen maar same-day delivery komt eraan aldus Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. ‘Het zijn een paar grote jongens en daarna volgt de rest vanzelf’.

Same day delivery; zin of onzin? 

Doordat de grote shops dit aanbieden, verwachten steeds meer klanten ook snellere levertijden; ze willen hun order zo snel mogelijk in huis hebben, het liefst nog dezelfde dag. Maar is dit ook echt zo? En wat te denken van de gratis bezorging en retourmogelijkheden die grote webshops hun klanten aanbieden. Is dit niet een sigaar uit eigen doos? Iedere ondernemer weet immers dat er geld moet worden verdiend om winst te kunnen maken, linksom of rechtsom. 

Dat same day delivery niet hoeft, bewijzen winkels als Zara en H&M. Zara heeft drie bezorgopties met verschillende termijnen. Zo heb je je pakket bij een standaardbezorging (€ 3,95) binnen 3-5 dagen binnen, een snelle levering (€ 9,95) ontvang je binnen 1-2 dagen in huis en je kan je bestelling ook gratis ophalen in de winkel in 3-5 dagen na je bestelling.  

De Zweedse keten H&M maakt zelfs onderscheid in bezorging op een door jou gekozen adres of een afhaalpunt. Zo kan je kiezen voor een thuisbezorging standaard (€ 4,99) binnen 3-6 dagen of een thuislevering op de volgende dag (€ 6,99). Bij het afhaalpunt heb je dezelfde keuze; een standaard levering binnen 3-6 dagen (€4,99) of de volgende dag (€ 6,99). Deze winkels zijn beide zeer succesvol, ook online en spreken een jonge doelgroep aan. Het is dus niet gezegd dat je (jonge) klanten 'eisen' dat je snel levert. 

To deliver on the same day or not?

Op dezelfde dag bezorgen of niet, als ondernemer moet je sowieso iets met dit vraagstuk. Near same day delivery vraagt veel van je organisatie en vooral van je logistieke processen. Want hoe optimaliseer je je e-fulfilment om daaraan tegemoet te komen?

Een auto volgeladen met E-commerce pakketjes die klaar staan voor Same Day Delivery
E-fulfilment optimaliseren met Webshop Connector en Portal Builder

De Webshop Connector helpt je bij het correct verwerken van bestellingen in Magento en in Exact waardoor jij je volledige kan richten op de orderverwerking en het logistieke proces! Want zeg nu zelf; hoe fijn is het als je geen omkijken meer hebt naar het bijwerken van je Exact administratie? Of dat je voorraad uit Exact automatisch wordt bijgewerkt in je Magento shop? 

Ook kan je bijvoorbeeld retouren eenvoudig afhandelen met behulp van de slimme webformulieren van Portal Builder. Je plaatst eenvoudig een webformulier (desgewenst in huisstijl) op het gedeelte van je website en/of webshop waar de klant zijn retouren aanmeldt. Het formulier worden doorgeschoten naar Exact en komt direct bij de juiste medewerker terrecht die vervolgens de verder afhandeling kan doen. Klinkt als muziek in je oren, toch?Meer weten over dit onderwerp?
Bel ons op +31 (0)35 60 36 500 of stuur een bericht.