Door Advisie
8 minuten
 

Werken in de cloud doen we al op vele manieren, zo werken de meeste onderwijsinstellingen al in de cloud als het gaat om mail of het opslaan van bestanden. Vaak staat de software nog ouderwets op een server op een van de vestigingen. Waarom zouden we niet volledig vanuit de cloud werken?

Ook de bedrijfsvoering van het onderwijs gaat steeds meer op die van een bedrijf lijken. Er wordt meer gefinancierd met eigen middelen en er wordt meer op resultaat gestuurd. Een stap in de goede richting is om nog meer te focussen op de kwaliteit van het onderwijs. Om dit te realiseren zullen randvoorwaardelijke zaken zoals de financiële administratie en in- en overzicht in toekomstige ontwikkelingen en kostenreductie op orde moeten zijn. Een cloud oplossing kan hierbij een enorm verschil maken en is een logische volgende stap. 

Door te werken in de Cloud wordt de administratie uitbesteed aan een serverprovider die zorgt voor flexibiliteit in ICT diensten, hiermee zijn al een groot deel van de randvoorwaardelijke zaken geregeld. Naast het 'uitbesteden' van ICT diensten zoals software updates, eenvoudig op- en afschalen van software gebruikers en het maken van backups biedt het nog veel meer voordelen.

Financiële administratie in de Cloud

Omdat scholen eigenlijk al veel in de cloud werken is het een logische vervolgstap om de financiële administratie ook in de cloud te voeren. Maar wat houdt ‘werken in de cloud’ nou écht in? En welke cloudoplossingen voor de financiële administratie zijn er? Zijn er naast voordelen ook nadelen aan verbonden? Want; hoe ‘veilig’ is mijn data eigenlijk in de cloud? Op deze en andere vragen geven we antwoord tijdens het webinar 'Eenvoudig en kostenbesparend werken vanuit de Cloud'.

Tijdens het webinar wordt uitgelegd wat het werken in de cloud inhoudt. Veel ICT diensten hebben abstracte benamingen. Er is ‘the Internet of Things’, SaaS, Cloud en Web 2.0. Wij leggen u deze termen eenvoudig uit.

Wilt u meer weten over cloud oplossingen voor het onderwijs? Bekijk dan onderstaande webinar terug. 
Bekijk ook: Meer weten over dit onderwerp?
Bel ons op +31 (0)35 60 36 500 of stuur een bericht.