Terug naar overzicht

Exact Live 2017: tijd voor verandering en anders denken

Advisie kijkt terug op een inspirerende, zesde editie van Exact Live op 15 november 2017 in de Jaarbeurs Utrecht.

Senior Consultant Anthony Dorlandt van Advisie presenteerde de beurssessie ‘Meer Groei met E-Fulfilment’. Business Unit Manager Onderwijs Teun van Essen vertelde enkele tientallen bezoekers hoe automatisering in het onderwijs eruitziet in de nabije toekomst. Hun presentaties zijn terug te vinden in een handige brochure (klik hierboven op de titels). 

De nieuwe CEO van Exact, Phill Robinson, opende het evenement dat dit jaar als thema ‘Try Tomorrow’s Tech’ had. ‘Tomorrow’ stond dan ook centraal bij alle sprekers tijdens de plenaire sessies met aandacht voor machine learning, kunstmatige intelligentie, nieuwe toepassingen, blockchain en bitcoins. Uiteraard mocht Formule 1-racer Max Verstappen niet ontbreken. Dat deed hij door een rondje te racen over een speciaal ontworpen, virtueel Grand Prix-circuit.  

Niet alleen Robinson, ook kunstenaar Daan Roosegaarde en trendwatcher/serieondernemer Igor Beuker lieten zien dat ‘stilstand’ gelijk is aan ‘achteruitgang’. Waar vroeger sales en reclame genoeg waren om succesvol te ondernemen, zijn vandaag de dag vooral ‘cultuur’, ‘innovatie’ en ‘mindset’ cruciaal voor het overleven als organisatie. 

Wie wel wil innoveren, maar niet kán veranderen, behoort al gauw bij de 40% van ondernemingen die binnen 10 jaar niet meer bestaat. Dit tijdperk, dat Beuker de ‘vierde industriële revolutie’ noemt, is het tijdperk van ‘chaos’ en ‘verandering’, maar ook van kansen en mogelijkheden voor succesvol ondernemen.

Exact Live 1

Exact Live stand

Exact Live indruk

Presentatie teun

Presentatie anthony

Exact Live teun

Rebecca Sneep
Terug naar overzicht