Door Advisie
8 minuten

Tijdens de Exact Demo Dagen in Maarssen lanceerde Exact de laatste vernieuwingen en innnovaties in Exact Online software. Elk kwartaal werkt Exact aan nieuwe functionaliteiten en in deze release zijn er weer een aantal mooie, nieuwe features toegevoegd. Software van Exact is constant in beweging, zodat we elke gebruiker altijd optimaal kunnen ondersteunen.

De belangrijkste updates in Exact Online

Verstuur elektronische facturen via PEPPOL

Verstuur nu elektronische facturen vanuit Exact Online via het PEPPOL-netwerk. Voordelen van factureren via het PEPPOL-netwerk zijn de snelheid, betrouwbaarheid en de inherente veiligheid ivm de identificatie op het PEPPOL-netwerk.

Voorraadbeheer app voor Android

Dankzij de voorraadbeheer app houd jij je digitale magazijn op orde. Nooit meer papier, nooit meer fouten, nooit meer vertraging. De voorraadbeheer app van Exact ondersteunt zowel geplande als ongeplande voorraadtellingen. De app staat in de Google Play store, en draait op de Advanced en Premium edities van Handel en Productie. De voorraadbeheer app is alleen in Nederland en België beschikbaar.

Goedkeuren inkoopfacturen via mobiele app

Waar je ook bent; voortaan kun je overal eenvoudig inkoop facturen goedkeuren via de mobiele app van Exact Online. Nooit meer inloggen via de webbrowser terwijl je onderweg bent, maar wel altijd in controle!

Nieuw en verbeterd overzicht voor inkoopfacturen

We hebben een nieuw overzicht toegevoegd voor alle inkoopfacturen in Exact Online. Hiermee vind en onderhoud je eenvoudig inkoopfacturen. Daarnaast biedt het overzicht alle relevante informatie van je inkoopfacturen en keur je er inkoopfacturen in serie of per stuk goed.

Notificatie bij wijzigingen in CAO’s

Wijzigingen in de CAO moeten op tijd verwerkt worden voor een kloppende salarisberekening. IN periodes met veel CAO-wijzigingen, zie je snel iets over het hoofd. Daarom geeft Exact Online Salaris nu een signaal als er wijzigingen zijn in een CAO die gebruikt in de administratie.

Self Service Mobiel & Portal

Employee Self Service is een vanzelfsprekendheid voor de jongere generatie medewerkers. Ze verwachten 24/7 toegang tot de eigen informatie, zoals salarisstroken, jaaropgaves en verlofdagen. In deze behoefte voorzie je nu dankzij de vernieuwd Self Service Portal en de flitsende Self Service app.

REST API voor goederenverplaatsing

Met deze REST API is het mogelijk om vanuit externe toepassingen verplaatsing van artikelen tussen en binnen magazijnen vast te leggen. Je kunt ook verplaatsingen registreren nadat de goederen zijn verplaatst.

REST API’s voor Exact Online voor Productie

Dankzij de nieuwe REST API’s verbind je Exact Online voor Productie nu naadloos met andere systemen of machines. Deze nieuwe API's maken het mogelijk om onder andere, tijdregistratie, werk orders, met materiaal- en bewerkingsinformatie uit te wisselen. Smart Industry wordt realiteit!

Afronden naar standaard seriegrootte

Vanaf deze release is het mogelijk het werkorderadvies af te ronden naar de standaard seriegrootte, zodat het maakartikel wordt geproduceerd in de juiste hoeveelheid. Dit is onderdeel van de MRP berekening in Exact voor Productie Premium.

Verbeterde kostenanalyse

Vanaf nu is in Exact Online het mogelijk om extra opties op te geven voor kostenplaatsen en dragers. Je hebt de mogelijkheid om een einddatum in te vullen en om aan te geven of een kostenplaats en drager verplicht is, optioneel of niet gebruikt mag worden. Dit leid tot minder fouten en voorkomt eindeloos zoeken in lange lijsten met kostenplaatsen en dragers.

Melding op ‘Minimum loon’

Jongeren die rond het wettelijk minimumjeugdloon verdienen, hebben recht op een verhoging zodra ze een jaar ouder worden. Voor de salarisadministratie is het belangrijk dit tijdig te zien om de salarisberekening correct uit te kunnen voeren. Dankzij een signalering in de Verloningsmonitor van Exact ben je hier altijd op tijd van op de hoogte.

Uitwisseling digitale brievenbus verbeterd

Met de digitale brievenbus wissel je eenvoudig facturen uit tussen administraties. We hebben deze uitwisseling verder verbeterd. Zo worden meer bestandsformaten ondersteund of kun je het e-mail adres van de digitale brievenbus als BCC meegeven zodat deze onzichtbaar is voor de andere geadresseerden.

Snel van start met Exact Online voor Productie

Hoewel de meeste nieuwe klanten worden begeleid door?een consultant, helpt de nieuwe “Aan de slag”-pagina je om Exact voor Productie te leren kennen en in te stellen, zodat je sneller aan de slag kunt met de oplossing. Deze tijdelijke startpagina is beschikbaar voor alle edities van Exact voor Productie.

Sneller data uitwisselen met bulk API’s

Bulk APIs bieden een optie om data snel uit Exact Online te halen. Met 1 API-call kun je nu 1000 records tegelijk ophalen. Hierdoor kun je je integratie sneller en efficiënter laten werken; of je nu zelf een koppeling hebt gebouwd, of een app developer bent. Uiteindelijk geeft dit een betere klantervaring en kun je snel door.Meer weten over dit onderwerp?
Bel ons op +31 (0)35 60 36 500 of stuur een bericht.