Door Robbert de Koff
5 minuten

De nieuwste Exact Updates

In deze Exact Spring'21 release voert Exact verbeteringen door in de software zodat iedere klant nog iets beter gebruik kan maken van de software. Dit alles met de focus om de software gebruiksvriendelijk en compleet te maken. In deze release lees je meer over de nieuwe mogelijkheden van Exact Globe & Globe+, Exact Synergy, Exact Spend Management en Exact Financials.

 

Exact Globe: Brexit & making tax digital functionaliteit

Deze Release bevat wijzigingen in de lokale wet- en regelgevingen, onder andere door de Brexit. In 2020 is de Brexit-deal dan toch eindelijk tot stand gekomen. Wanneer je internationaal zaken doet heeft de Brexit gevolgen voor de btw, die in deze release beschikbaar zijn binnen Exact Globe. Naast Brexit heeft Exact diverse wijzigingen doorgevoerd in het kader van de “making tax digital” trend voor onder andere Duitsland, Polen, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Lees alle wijzigingen in de release notes

Nieuw in Exact Financials

Exact Financals versie 7.30 heeft vernieuwingen in functionaliteit. Deze release richt zich op de adoptie van single-sign-on via SAML 2.0 en beschikbaarheid van REST webservices. Vanaf deze release is er binnen financials ook een timesheet user beschikbaar. Exact heeft op basis van gebruikers feedback verdere verbeteringen doorgevoerd, deze kun je allemaal bekijken in de release notes

Vernieuwingen in Exact Purchase to Pay 

Exact Purchase to Pay wordt continue geoptimaliseerd om nog meer grip op je cijfers te krijgen. 

Nieuwe export van de Budgetmodule

Gefilterde budgetten zijn nu te exporteren met één klik op de knop. Als het downloadbestand te groot is wordt deze automatisch verstuurd naar de ingelogde gebruiker met daarin een downloadlink.

Verandering uitlezen van mailboxen

Vanaf de laatste release 821.3.1 worden de mailboxen uitgelezen via Oauth (Graph), aangezien er vanuit Microsoft is aangegeven dat er geen gebruik meer gemaakt kan worden van Exchange i.c.m. Office 365. Microsoft Graph zorgt ervoor dat de applicaties in Office 365 nog nauwer kunnen samenwerken. De Graph is al beschikbaar voor een groot aandeel van Office 365 applicaties en wordt constant geüpdatet met nieuwe functionaliteit.

Verbeteringen in de Exact Synergy app

De 5.2 versie van de Synergy app is nu te downloaden. Hierin zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd:

  • Meerdere oplossingen te integreren in de app.
  • Alle type documenten aanmaken, zoals in de webbrowser.
  • Voer uren in via de app, te activeren via het menu.
  • ‘In de buurt’- functionaliteit vanaf de relatiekaart om relaties in de buurt te vinden.
  • Nieuwe gebruikers kunnen zelf bepalen hoe hun standaardmenu eruit ziet aan de hand van hun rol. 

Alle verbeteringen vind je in de release notes.

Exact Globe+: nieuwe mogelijkheden in de Controller Release

Sinds eind vorig jaar werken de eerste klanten met Exact Globe+ en komen er steeds meer functionaliteiten en modules beschikbaar in Controlled Release. Denk daarbij aan de financiële modules van Exact Globe+, en straks ook Order en Factuur. De komende periodes breiden ze dit gestaag uit, naar de inkoop- en productiemodules, WMS, wetgevingen, etc.

Daarnaast verbeteren ze Exact Globe+ op basis van de feedback van de Controlled Release klanten. Exact heeft het menu aangepast en je kunt nu instellen of deze moet worden geminimaliseerd of niet, zo houd je je werkscherm maximaal. Ook hebben ze de leesbaarheid van de invoerschermen verder verbeterd door een zogenaamde ‘zebra-menu’ toe te voegen.

Wil je ook aan de slag met Exact Globe+? Meld je dan aan voor de Controlled Release en stuur een e-mail naar sales@advisie.nl. 

 

Meer weten over dit onderwerp?
Bel ons op +31 (0)35 60 36 500 of stuur een bericht.