Door Advisie

Exact presenteert Premium edities

Tijdens Exact live op 16 mei 2022 heeft Exact aangekondigd de Premium edities van Exact Online op de markt te brengen. Met deze nieuwe edities van Exact Online kunnen ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb’ers) meer geavanceerde processen ondersteunen en hebben ze de mogelijkheid om de software op hun eigen wensen af te stemmen. Zo krijgen mkb’ers het juiste inzicht, kunnen ze efficiënter werken, betere prestaties leveren en de productiviteit verhogen.

Kosten verlagen, medewerkers vinden en efficiënter werken zijn belangrijke zakelijke uitdagingen van mkb’ers en hun accountants in 2023. Zo bleek ook uit het tweejaarlijkse Exact MKB Barometer onderzoek, dat op 16 mei tijdens Exact Live gepresenteerd werd. Mkb’ers kunnen kosten besparen en efficiënter werken door te automatiseren met behulp van bedrijfssoftware. Exact liet toen weten dat door het gebruik van de nieuwe Premium Edities van Exact Online bedrijven wendbaarder en productiever worden. Ook kunnen ondernemers de volgende stap zetten in het professionaliseren van hun organisatie.

Meer flexibiliteit en procesautomatisering

De Premium edities van Exact Online zijn voorzien van extra flexibiliteit in de vorm van low-code functionaliteit. Daarmee kunnen klanten de software uitbreiden, door bijvoorbeeld het toevoegen van extra velden aan stamdata, transactieregels en zoekschermen. Ook komen de zelf gedefinieerde velden direct beschikbaar via de API.

‘No Hands’ automatisering is een belangrijk uitgangspunt in de productontwikkeling van Exact. Dit zie je terug in de Premium edities, want deze software biedt ‘No Hands’ automatisering, waarmee repetitieve administratieve handelingen worden weggenomen. Een organisatie bepaalt zelf welke processen worden geautomatiseerd en hoe de software proactief uitzonderingen signaleert. De gebruiker selecteert bijvoorbeeld welke offertes, orders, inkopen en verkoopfacturen automatisch kunnen worden goedgekeurd en welke nog gecontroleerd moeten worden. Dit bespaart gebruikers veel tijd, die besteed kan worden aan service en meerwaarde voor klanten,” aldus Exact.

Integratie met Microsoft Office365 suite

Met de Premium Edities zet Exact ook in op samenwerking met partners. Zo is er binnen de Premium edities diepgaande integratie met de Office365 suite van Microsoft. Klanten kunnen bijvoorbeeld met Microsoft PowerBI hun eigen rapportages binnen de context van Exact Online creëren. Er is directe toegang tot de eigen Exact Online data, zodat klanten zelf de inhoud van hun rapportages kunnen bepalen. Daarnaast kunnen gebruikers binnen Exact Online via MS Teams samenwerken en Exact Online data binnen MS Teams gebruiken. Iets wat al langer mogelijk is binnen Exact Globe en Synergy.

Verschil met Exact Globe(+) en Exact Online 

Wat men vaak vergeet is dat ook Exact Globe(+) net als Exact Online ook gewoon online beschikbaar is. Dat er dus ook voor Exact Globe een cloudoplossing bestaat. Daarnaast zijn eigen beheer en maatwerk gewoon mogelijk. Je leest alles over de verschillen tussen Exact Globe en Exact Online op deze pagina. Je kunt daar ook de Advisie verschillenlijst vrijblijvend aanvragen..