Door Dieuwke van Bekkum
5 minuten

De termen Internet of Things (IoT), Big Data en Artificial Intelligence werden veelvuldig genoemd tijdens de jaarlijkse Eco Summit en Exact Live in de Jaarbeurs Utrecht. Niet voor niks, want met honderdduizenden Nederlandse Exact-gebruikers weten CEO Phill Robinson en de meer dan 100 aanwezige reseller-partners als geen ander wat er speelt in het Nederlandse bedrijfsleven.

“Na enkele decennia automatisering en ICT-toepassingen staan we aan de vooravond van een nieuwe periode”, aldus Robinson. De term ‘Industry 4.0’ valt regelmatig en Robinson licht toe wat deze beweging betekent voor de toekomst van organisaties.
Alle data die het bedrijfsleven momenteel verzamelt door procesdigitalisering is van onschatbare waarde voor het nemen van de juiste, zakelijke beslissingen.

Maar waar het interpreteren en analyseren van cijfers tot nu toe vooral mensenwerk was, is ook dát onderdeel de komende jaren te automatiseren. Robinson is stellig in zijn geloof voor de komende jaren: “Exact heeft nu al AI-functionaliteit ingebouwd om cijfers en data te analyseren. Dit wordt de basis voor business software in de komende jaren, waarbij de applicaties zélf ons gaan voorzien van informatie - in plaats van omgekeerd.”

Het tijdperk van eenzijdige data-entry en daaropvolgende ‘output’ ligt dus achter ons. ‘Self-learning’ systemen zijn de toekomst en zullen leidend worden voor iedere gebruiker van Exact software. Ondernemers en organisaties die dit principe omarmen en gebruiken, zullen voorop lopen.

Meer weten over dit onderwerp?
Bel ons op +31 (0)35 60 36 500 of stuur een bericht.