Door Frans Sponk
12 minuten

Tegenwoordig zijn veel processen geautomatiseerd en apparaten met elkaar verbonden. Denk aan apps op je telefoon waarmee je de verwarming thuis alvast aan kan zetten. Of – wat relevanter voor online ondernemers – een klant die automatisch op de hoogte gesteld wordt van de status van zijn bestelling. Veel handelingen die ondernemers met een webshop een aantal jaar geleden echt nog handmatig moesten doen, worden nu geautomatiseerd. Dat scheelt tijd, mankracht, fouten en een hoop frustratie over eentonig en nutteloos werk. In eerdere blogs heb ik het er al over gehad dat jouw voorraad, boekhouding en webshop makkelijk te koppelen zijn en dat jij daar als ondernemer veel voordeel uit kunt halen. Wat je misschien nog niet wist is de mogelijkheid om ook je warehouse aan te laten sturen door deze koppeling. In deze blog vertel ik je er meer over.

Een afbeelding van een warenhuis waar ze een goede Warehouse Management software als Magento goed kunnen gebruiken.

Van groothandel naar online handel

Als groothandelaar kun je niet stilzitten en de ontwikkelingen op het gebied van online ondernemen en automatisering rustig aanschouwen. Online vindbaar zijn en een toegankelijke webshop runnen horen er gewoon bij. Jouw doelgroep laat zich niet alleen meer door verkopers in de fysieke handel informeren, maar zoekt ook advies via internet. Als jij daar niet bent, is de kans kleiner dat mensen bij jou bestellen. Om helemaal ‘mee te doen’ zorg je dat (een groot deel van) jouw producten beschikbaar zijn in een online shop. Hiervoor is een goede koppeling tussen shop en boekhouding noodzakelijk, maar ook automatische aansturing van het warehouse kan je hierbij veel werk uit handen nemen. Door systemen te koppelen kun jij een soepele transformatie doormaken van groothandel naar online handel.


Orderverwerking

Wat gebeurt er nu op het moment dat een order binnenkomt? Haal je deze handmatig op uit je shop om vervolgens je voorraad en boekhouding bij te werken en de orderverwerking aan te sturen? De Webshop Connector voorziet in de eerste stap. Koppel jouw Magento shop aan Exact Globe of Exact Online en jij kunt de orderverwerking zonder handen doen. Nu is het zaak dat het warehouse aangestuurd wordt. Dankzij de warehouse management functie in Exact kan dit proces soepel verlopen.


Soepel warehouse management

De Webshop Connector kan de order die geregistreerd wordt door jouw Magento shop compleet in Exact importeren. Hiermee automatiseer je de tweede stap in het orderverwerkingsproces. Vervolgens zet Exact deze order direct door naar het magazijn. Daar ontvangt de betreffende handterminal de juiste instructies om de order te picken. Het resultaat? Een volledig geautomatiseerd orderverwerkingsproces en een snelle levering voor de klant.

Tijd besparen en fouten beperken

Door het orderverwerkingsproces te automatiseren, ervaar je als groothandelaar verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Tijdsbesparing dankzij een effectieve informatie-uitwisseling tussen shop, voorraad, boekhouding en warehouse;
  • Minder fouten doordat gegevens automatisch in Magento én Exact worden opgeslagen en handmatig invoeren verleden tijd is;
  • Succesvol Online Ondernemen omdat je shop goed ingericht is en altijd up-to-date informatie laat zien;
  • Realtime inzicht in de prestaties van jouw online handel door geavanceerde rapportages die overal en altijd inzichtelijk zijn via computer, tablet en smartphone;
  • Een sneller logistiek proces dankzij het automatisch aansturen van het warehouse.

Ben jij klaar om te koppelen?

Wil jij niet langer tijd kwijt zijn aan dubbele invoer en handmatig de orderverwerking aansturen en wil jij de transformatie van groothandel naar online handel doormaken, maar heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met onze groothandel-adviseur Frans Spronk.

Bekijk ook: Meer weten over dit onderwerp?
Bel ons op +31 (0)35 60 36 500 of stuur een bericht.