Door Jet van der Wal
5 minuten

In juni 2020 stopt Magento met het ondersteunen van Magento 1. Zij stoppen met de ondersteuning omdat de techniek achter Magento 1 verouderd is en zij sinds 2015 een veiligere en gebruiksvriendelijkere versie op de markt hebben gebracht: Magento 2. Hierdoor zijn wij ook genoodzaakt om te stoppen met de ondersteuning van de Webshop Connector door Magento 1.

Overstappen op Magento 2

De belangrijkste reden om over te stappen is dat Magento stopt met het ondersteunen van Magento 1. Dit houdt in dat de lifecycle is beëindigt en zij geen beveiliging- en software updates meer voor Magento 1 maken. Voor webshop eigenaren brengt dit beveiligingsrisico’s met zich mee en raden wij aan om zo snel mogelijk over te stappen op Magento 2. Mocht u toch gebruik blijven maken van Magento 1 en de koppeling voor Magento 1, dan is dat op eigen risico.

Magento 2 is een verbeterde versie die webshop beheerders meer mogelijkheden biedt voor het bijhouden van producten, productinformatie en prijzen. In Magento 2 werkt de beheerder in een overzichtelijke backend omgeving die het mogelijk maakt om standaard product-templates aan te maken, bulkwijzigingen door te voeren en de prijzen van meerdere producten tegelijk aan te passen, bijvoorbeeld bij een procentuele verhoging van een productcategorie. De gebruiksvriendelijkheid heeft ook een boost gekregen door de Visual Design Editor (VDE), hierdoor is het mogelijk om het thema aan de hand van ‘drag and drop’ aan te passen binnen het CMS.

Webshop Connector voor Magento 2 en Exact Globe

Vanaf juni 2020 ondersteunen wij de Webshop Connector voor Magento 1 niet meer, maar de Webshop Connector voor Magento 2 natuurlijk wel. De Webshop Connector voor Magento 2 zorgt voor een 2-weg synchronisatie tussen Magento 2 en Exact Globe. De koppeling geeft webshop beheerders realtime overzicht, sluit Magento 2 naadloos aan op de bedrijfsprocessen en ondersteunt zelfs maatwerk binnen Magento 2.Voor de koppeling is geen plug-in nodig in Magento.

Let op: Magento 2 is een volledig andere oplossing, waardoor een nieuwe implementatie van de koppeling vereist is. Hoe sneller u kiest voor een overstap, hoe meer kans u heeft om voor juni 2020 in een nieuwe omgeving te werken.

Webshop Connector voor Magento 2 en Exact Online

Wij bieden zelf geen Magento 2 koppeling meer aan met Exact Online, dit komt doordat Magento 2 anders koppelt en wij geen Exact Online koppelingen meer leveren. Wij verwijzen u voor de Magento 2 koppeling met Exact Online graag door naar Dealer4Dealer.

Wilt u upgraden naar de Webshop Connector voor Magento 2 met Exact Globe? Neem dan contact op met Stefanie