Door Jet van der Wal
5 minuten

Verschillende oplossingen met Exact

Verouderde servers, altijd en overal bereikbaar willen zijn of volledige ontzorging, het zijn stuk voor stuk redenen waarom steeds meer bedrijven kiezen om alle applicaties van de organisatie onder te brengen in de cloud. Dus geen eigen servers meer. Vaak draait Exact Globe dan nog wel op eigen servers, dit is dus een groot aandachtspunt binnen de organisatie. Wil je overstappen naar de cloud, dan zijn daar meerdere oplossingen voor! 

Als je organisatie een kleine en simpele boekhouding heeft met niet al te veel transacties, is Exact Online een goede optie voor de cloud. Maar het is goed om te weten dat dit met Exact Globe ook kan! Het fijne is dat je niet hoeft over te stappen, waarbij een nieuwe implementatie nodig is en ook alle gegevens opnieuw geconverteerd moeten worden. Daarbij heb je bij Exact Globe een aantal extra functionaliteiten zoals de Excel-Add-in, werken met een rapportage datum, en uitgebreidere mogelijkheden voor koppelingen met andere applicaties. Ook zijn er bij Exact Globe geen beperkingen op het aantal API-calls.

Online inloggen  

Vanuit Advisie merken we dat er toch minder vaak gedacht wordt aan de mogelijkheid om Exact Globe in de cloud onder te brengen. Met de Business Cloud oplossing van Advisie kunnen wij de huidige Exact Globe omgeving verplaatsen naar de cloud. Daarnaast is het ook mogelijk om andere applicaties daar onder te brengen, denk hierbij aan ScanSysElvy, Sumatra, Speedbooks of Power BI. Alle historie wordt overgezet en voor de gebruiker verandert er nauwelijks iets, behalve dat er online wordt ingelogd in plaats van op de eigen server.  

Advisie maakt gebruik van een Azure Cloud omgeving, dit biedt de volgende voordelen:

  • Automatische versie updates van Exact Globe. 
  • Regelmatige back-ups over de dag heen. 
  • Een goede firewall tegen eventuele cyber aanvallen. 
  • Eenvoudig op- en afschalen van gebruikers door ons maandmodel. 
  • Mogelijkheid om alles bij 1 partij onder te brengen (het onderbrengen van de applicaties in de cloud en de ondersteuning bij het gebruik van de applicaties)

Is de overgang naar de cloud ook binnen jouw organisatie een vraagstuk? Wij komen graag in contact met je om hierover te brainstormen. We kijken naar alle mogelijkheden; of je wel de cloud moet overwegen, over moet stappen naar Exact Online, of met Exact Globe overstappen naar de cloud. Daarnaast kijken we ook direct naar het verloop van de overstap, welke je ook kiest!  

Verschillenlijst

Wil je nog meer informatie over de verschillen tussen Exact Online en Exact Globe? Download dan hier onze verschillenlijst. Voor alle overige vragen kun je contact opnemen met één van onze onderstaande adviseurs.