Door Advisie
8 minuten
Een afbeelding van een schilderij om de connectie te maken met de Procurement oplossingen van Advisie voor de museumsector

De meest recente publicatie van de Raad voor Cultuur (april 2018) signaleert dat Nederlandse musea succesvol en creatief zijn, over prachtige collecties beschikken en steeds meer publiek trekken. Maar tegelijkertijd constateert zij dat juist kleine en middelgrote musea met moeite het hoofd boven water houden.

Recente voorbeelden zijn o.a. Museum Het Valkhof in Nijmegen, het Openluchtmuseum, Scheepvaartmuseum Amsterdam en Museum Arnhem. Tegenover een handvol, vooral grotere musea, worstelt de rest met financieel beheer bij complexe en vaak tegenstrijdige belangen. Tegenover stijgende bezoekcijfers staan namelijk ook afnemende rijkssubsidies, stijgende tentoonstellingskosten, noodzakelijke investeringen in collectiebeheer en dure renovatie van gebouwen.

Als Exact Platinum Partner kent Advisie de branches musea, (podium)kunst, muziek, festivals en cultuur als geen ander. Advisie bedient vele Nederlandse musea met haar financiële totaaloplossingen binnen de dienstverlening waaronder Stedelijk Museum Amsterdam, het Mauritshuis Den Haag, het Van Gogh Museum en het Teylers Museum te Haarlem.

Procurement: volledige sturing en controle over budgetten

Met de Advisie-softwareoplossingen wordt het vooraf, tijdens én achteraf mogelijk om volledige sturing en controle te houden over budgetten. Met de introductie van een digitaal fiatteringssysteem weten budgethouders precies waar zij staan.

Een strategisch inkoopbeleid voorkomt verspilling van financiële middelen.
Lees meer over procurement: 


Betere begrotingen en relevante subsidie-aanvragen

Met rapportagesoftware is er gedurende een festival, langlopende tentoonstelling, theatertour of doorlopende bedrijfsvoering continue sturing en inzicht. Zo worden verrassingen en budgetoverschrijdingen voorkomen. Dit is vooral een uitkomst bij bedrijven en instellingen, waaronder musea, die te maken hebben met onregelmatige, wisselende financieringsbronnen zoals sponsoren en subsidiefondsen. Het helpt hen bovendien om bij volgende projecten beter te begroten en/of subsidies aan te vragen met realistische, accurate bedragen.Meer weten over dit onderwerp? Of heeft u vragen, neem dan contact op met onze expert. Frans adviseert u graag over de mogelijkheden. 


Bron: Abacus, Frankwatching