Door Wim van Twillert

Komt er een nieuwe versie van Exact Globe?

Klanten met Exact Globe vragen ons vaak: gaat Exact stoppen met Exact Globe? Komt er nog een grote vernieuwing aan of een nieuwe versie? Waar is Exact mee bezig? De communicatie vanuit Exact richt zich veelal op Exact Online en de nieuwe features die hier worden toegevoegd.

*update april 2021 - lees op deze pagina meer over Globe+

Ontwikkeling ERP software

Gelukkig kunnen wij u geruststellen, Exact gaat zeker niet stoppen met Exact Globe en is druk bezig met vernieuwen en ontwikkelen van de software op basis van de nieuwste technologische innovaties. Deze ontwikkeling op het gebied van ERP software wordt ‘Next Generation ERP ‘ genoemd. Hiermee ontstaat er een verschuiving van puur transactie gerichte systemen naar systemen die pro-actief zijn en anticiperen op basis van intelligentie en publiekelijk toegankelijke informatie.

Wat is Next Generation ERP

Er zijn diverse projecten gestart omtrent modernisering van Globe. Het Cloud ready maken en zorgen dat de applicaties geschikt blijven voor de platformen van AWS (Amazon) en Microsoft. Dit zorgt ervoor dat Exact in de toekomst snel innovatieve oplossingen kan implementeren.

De Windows 10 versie 1809 update

Weet u al waar wij aan gaan werken in de komende periode?


Modernisering interface
: het nog gebruiksvriendelijker en intuïtiever maken van Globe. Er wordt ook aansluiting gezocht met de interfaces van Exact Online. Het doel is een moderne gebruikerservaring die invulling geeft aan de trend van “Consumerization of Business Software”. Hierbij gaat het om product- en serviceontwerp met een focus op de eindgebruiker. In tegenstelling tot een vroeger tijdperk van organisatie-georiënteerde oplossingen (B2B).

Cloud ready: doordat Exact Cloud ready is, kan Globe makkelijker in de Cloud beschikbaar gesteld worden. Met onze Cloud oplossingen kunnen wij u op een veilige en nog betere manier bedienen. Lees meer over onze solutions op de pagina Advisie Cloud.


Artificial Intelligence (AI) & Machine Learning:
de toepassingen hiervan worden technisch mogelijk gemaakt. Het maakt “no hands accounting” mogelijk en is nu al voor een gedeelte beschikbaar. Wat zoveel inhoudt dat digitaal aangeleverde administratie automatisch wordt verwerkt. Dit heeft o.a. als voordeel tijdsbesparing, geen piekmomenten in capaciteit en real-time inzicht.


Uitbreiding portfolio met Shared Cloud services:
het aansluiten van andere software en diensten aan de Exact suite. Voorbeelden van deze producten die reeds beschikbaar zijn voor Exact klanten zijn:

  • Exact Banking Cloud Service
  • Exact Electronic Invoicing Cloud Service
  • Expense Management Cloud Service
  • Purchase to Pay Cloud Service
  • HR-Payroll Plus Cloud Service

Kortom Exact werkt aan een meer dan toekomst bestendig systeem.

 

Bekijk het webinar over Exact Globe Plus

Ontdek de mogelijkheden van Exact Globe Plus in het door ons gegeven webinar Exact Globe : Ontwikkeling tot Next Generation ERPIn dit webinar krijgt u inzichten in de veranderingen en de toekomst van Exact Globe Plus. 


Meer weten over dit onderwerp? Wim van Twillert adviseert u graag over de mogelijkheden.