Door Jet van der Wal
5 minuten

Advisie is altijd op zoek naar producten die naast Exact een meerwaarde kunnen bieden. Met Elfsquad biedt Advisie klanten de mogelijkheid om zowel het productieproces als het klantcontact verder te optimaliseren. Het is met de multifunctionele product configurator een succesvolle ‘on-top-of Exact’ oplossing.

De voordelen van Elfsquad met uw ERP systeem

Als u uw product structuren kent, kunt u de inrichting van de configurator van Elfsquad ook doen. Verkopers en engineers zijn namelijk erg goed in staat om met hun beschikbare kennis de structuren en verbanden van het product vast te leggen in de software. De product configurator kan doorlopen worden zoals een verkoopgesprek dat de verkoper normaliter met de eindklant heeft. Door de vastliggende structuren en verbanden van het product kunnen er géén fouten gemaakt worden. De configurator kan probleemloos uitgebreid worden met commerciële teksten, afbeeldingen en 3D modellen. Zo wordt het vraag-en-antwoordspel zelfs zo intuïtief dat ook eindklanten hun eigen offertes met één druk op de knop uitdraaien. U toont direct de onderscheidende details van uw product en tijdens het opstellen van de offerte draait het allemaal om de toepassing van de eindklant.


Zowel voor de verkopers als uw eindklanten een mooie slag waarmee u tegemoetkomt aan de vraag naar kortere levertijden. Aan de ‘achterkant’ van de software worden meerlaagse stuklijsten vanuit de configuratie klaargezet voor de opvolging in uw ERP systeem. Tegelijkertijd worden er CAD parameters aangestuurd of CAD bestanden gegenereerd, mocht u gebruik maken van een CAD integratie. Zo ontstaat er een digitale verbinding tussen verkoop en productie.

Het kan ook zijn dat u veel gebruikt maakt van wederverkopers. Dit kan meer ruis op de lijn geven, omdat bij hen niet altijd dezelfde kennis in huis is als bij uw eigen engineers en verkopers. Deze dealers kunnen snel worden aangesloten bij de product configurator. Met één druk op de knop wordt er een afgesloten omgeving aangemaakt voor de verschillende dealers. Allemaal met eigen marges, inkoopprijzen en rechten voor de verkoop van verschillende producten.

Optimaliseer uw pre-productieproces


Wilt u uw pre-productieproces optimaliseren of zelfs ontzorgen, bekijk dan de mogelijkheden van Advisie en Elfsquad. Met de integratie van uw ERP, CAD of CRM pakket wint u tijd en maakt u een stap in automatisering. Bekijk de mogelijkheden van de software  of neem direct contact op met Ron Vijg voor een vrijblijvend gesprek.