Door Advisie
12 minuten

Veel bedrijven koppelen hun Magento shop en Exact Globe of Exact Online. Dankzij de koppeling worden handmatige handelingen geautomatiseerd. De Webshop Connector zorgt voor een effectieve uitwisseling van informatie tussen Magento en Exact. Zonder dubbele invoer zijn zaken als Customers, Producten, Prijzen en Voorraad altijd up-to-date in Exact én Magento. In deze blog vertel ik je hoe jij makkelijker succesvol online kunt ondernemen dankzij de inzet van een Magento Exact Koppeling.

Koppeling van verschillende wegen wat symbool staat voor de koppeling tussen de Magento webshop en Exact

Magento en Exact altijd up-to-date

Hoe mooi zou het zijn om jouw Magento webshop te koppelen met Exact? Alle webverkopen en klanten worden automatisch in Exact Online of Exact Globe aangemaakt. En artikelen, prijzen en klanten worden centraal beheerd in Exact of Magento. Je hoeft dus niets meer dubbel bij te houden, dat is wel zo efficiënt! Je bepaalt zélf welke onderdelen je in Exact wilt onderhouden en waarvoor Magento leidend wordt. Het grote voordeel van het koppelen is dat beide systemen altijd up-to-date zijn. Prijzen gewijzigd in Exact worden direct bijgewerkt in de Magento shop. Nadat een bestelling is geplaatst, wordt de voorraad in Exact direct bijgewerkt. Hier hoef je zelf helemaal niets voor te doen. De slimme koppeling neemt alle werkzaamheden uit handen en zorgt voor een snelle en betrouwbare uitwisseling.

Afletteren

Waarschijnlijk neemt het afletteren - naast het dubbel bijhouden van gegevens - veel van jouw tijd in beslag. Het is bovendien een saaie klus om alle posten uit te zoeken en handmatig af te letteren. Door te automatiseren kun je veel tijd besparen. De Aflettermodule voor Exact verwerkt posten automatisch. Na het downloaden van de PSP betaalbatch gaat kun je de verdere afwikkeling volledig aan deze module overlaten.

Voorkom een trage shop

Je wilt natuurlijk dat jouw shop online goed gevonden wordt, er goed uitziet en altijd up-to-date is. Maar er is nog een belangrijke succesfactor voor een hoge conversie: goede performance. Onderzoek wijst uit dat potentiele kopers eerder afhaken op een trage shop. Kies daarom een in Magento gespecialiseerde hosting partij die naast goede service ook een goede performance garandeert. Houd er verder ook rekening dat sommige Plug-ins een vertragende werking op jouw shop kunnen hebben. Veel van deze plug-ins zijn namelijk gecodeerd met IonCube, wat de laadtijd van Magento kan verdubbelen!

Welke koppeling kiezen?

Er zijn meerdere koppelingen op de markt. De bekendste is van Dealer4Dealer, vooral omdat deze in 2010 op de markt kwam en toen enige aanbieder was. Minder bekend is de Exact Online koppeling van iWebdevelopment. Exact Gold partner Advisie bracht in de Webshop Connector voor Exact Globe op de markt. In 2014 lanceerde Exact CEO Erik van der Meijden, tijdens het Exact Live event, de Webshop Connector voor Exact Online. Webshop Connector staat bekend om de geboden vrijheid in wat én hoe wordt uitgewisseld. Ook de betrouwbaarheid van de oplossing en het toepassen van de laatste techniek spreekt veel gebruikers aan.

Magento 2.0

Na lang wachten werd Magento 2.0 op 18 november 2015 gelanceerd. Deze nieuwe versie biedt je diverse voordelen. Toch is een migratie voor veel Magento 1.x shopeigenaren nog niet aan de orde. Doordat de structuur compleet veranderd is, moeten eventuele modules en het ontwerp van de webshop volledig opnieuw opgezet worden. De overgang van Magento 1.x naar Magento 2 is dus geen upgrade maar een volledige migratie. Niet alleen bij Magento partners maar ook door het projectteam van de Webshop Connector wordt achter de schermen hard gewerkt om de software “Magento 2.0 proof” te maken. Wil je als eerste weten zodra deze versie beschikbaar komt? Meld je dan aan voor updates van dit blog.

Wat kost jou teveel tijd?

Succesvol Online Ondernemen kan volgens mij sterk vereenvoudigd worden door het integreren van Magento en Exact. Je kunt veel tijd besparen door efficiënt gegevens uit te wisselen tussen jouw online shop en Exact. Waaraan ben jij als ondernemer (te) veel tijd kwijt? Laat het weten in een reactie. Wil je meer tips om jouw eCommerce te verbeteren? Download dan onderstaand ebook.

Meer weten over dit onderwerp?
Bel ons op +31 (0)35 60 36 500 of stuur een bericht.