Door Jet van der Wal
5 min.

Wilt u ook vanuit huis werken in verband met de huidige ontwikkelingen omtrent het Corona virus, maar heeft u nog niet de juiste tools om dat te doen? Lees hier 4 mogelijkheden hoe u dit zo snel mogelijk bewerkstelligt.

1. Software op een fysieke server in kantoor:
Heeft uw bedrijf de software lokaal op een server staan en kan niet iedereen erbij? Met een rds server licentie kunt u na installatie van de software direct aan de slag vanuit huis.

2. Teamviewer licentie:
Voor kleinere organisaties die geen investering willen of kunnen doen in grotere licenties of extra servers, is aanschaffen van een teamviewer licentie een optie. Als u de teamviewer licentie heeft kunt u vanuit huis werken op uw lokale pc die op werk staat. De pc moet alleen op uw werk aanstaan.

3. Versneld de Cloud in:
Vanuit de Cloud werken is niet alleen voor nu dé oplossing, ook na de huidige situatie is het een ideale manier om efficiënt te werken. U kunt snel schakelen, overal inloggen en uw eigen software is altijd beschikbaar. Het is de meest ingrijpende en tijdrovende oplossing, maar wel toekomstbestendig.

4. Office 365 en Microsoft teams:
Werkt u nog met de traditionele office software, schakel dan nu over naar office 365. In combinatie met Microsoft teams kunt u uw mail en documenten inzien en delen met collega's die ook vanuit huis werken. Google en Microsoft bieden momenteel een gratis versie aan. 

Werkt u nog gewoon op kantoor? Houd er rekening mee dat de maatregelen ieder moment kunnen wijzigen en u wellicht ook genoodzaakt bent vanuit huis te werken. Check dan uw mogelijkheden om thuis te werken en of u bij alle noodzakelijke documenten en uw e-mail kan. 

Meer weten over dit onderwerp?
Bel ons op +31 (0)35 60 36 500 of stuur een bericht.