Door Jet van der Wal
5 minuten

Vernieuwing licentie leveringsmodel Exact

Vanaf eind april 2020 heeft Exact een nieuw licentie leveringsmodel. Deze is beschikbaar vanaf Exact Globe versie 418 SP 8 en Exact Synergy versie 263 SP 8 of hoger. Bij de aanschaf van een nieuwe licentie, krijgt u deze in een ELCX-bestand in de plaats van het gebruikelijke ELC-bestand. Dankzij dit nieuwe model hoeft u niet meer een nieuw licentiebestand te downloaden wanneer uw licentie wijzigt. De wijziging wordt automatisch in uw omgeving geplaatst.

Werkt u in de juiste versie?

Het nieuwe licentiemodel is sinds eind april 2020 actief. Als u nieuwe licenties aanschaft of gebruikers wilt toevoegen is het vereist om deze via het nieuwe leveringsmodel in te lezen, namelijk het nieuwe ELCX-bestand. Dit houdt in dat u de Exact omgeving moet updaten naar Exact Globe versie 418 SP8 of Exact Synergy versie 263 SP 8 of hoger om de nieuwe licenties of gebruikers in te lezen. Indien uw Exact Software niet meer up-to-date is adviseren wij u te updaten naar het nieuwste servicepack van Exact Globe versie 418 en Exact Synergy versie 263. Heeft u advies nodig over de update? Neem dan contact op met onze servicedesk.

Hoe werkt het nieuwe licentie leveringsmodel van Exact?

Zodra u een update installeert, installeert u automatisch de nieuwe licentie mee. Voordat de licentie actief wordt scant het eerst de geïnstalleerde software om te controleren of het overeenkomt met uw contractlicentie. Als alles goed is, zal de nieuwe licentie gewoon van kracht gaan. Als de scan een verschil ontdekt tussen de geïnstalleerde licentie en contractlicentie (bijvoorbeeld dat meer of minder gebruikers actief zijn dan in de licentie) wordt u automatisch op de hoogte gebracht. Mocht dit het geval zijn raden we u aan om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder. 

Meer weten over dit onderwerp?
Bel ons op +31 (0)35 60 36 500 of stuur een bericht.