Door Advisie

CENTA is wereldwijd marktleider op het gebied van elastische aandrijfcomponenten voor industriële, maritieme en energietoepassingen. CENTA Nederland houdt kantoor in Stellendam, een van de belangrijkste vissershavens van Nederland. Hierdoor heeft de organisatie al snel een plek in de maritieme markt verworven. Sinds 1998 mag zij zich zelfs marktleider van Nederland noemen. René Londema, Business Manager bij CENTA Nederland, over groei, efficiëntere werkprocessen en rust in de tent.  

Rijdende trein

In de maritieme markt zijn relaties heel belangrijk, alles draait om performance en techniek. Dat begrijpen wij als geen ander. Het gevolg is dat we de laatste jaren flink aan het groeien zijn. Dat heeft consequenties voor de organisatie. We werken hier met een mooie club van technische mensen. Samen doen we alles, van verkoop, tot techniek en het behandelen van aanvragen. Het ontbreekt er nog maar aan dat we alles zelf inpakken. Het aanvullen van dat team is bijna onmogelijk. We zijn als een rijdende trein, en daar zomaar op springen, valt niet mee. Er zit zo veel kennis bij onze mensen in het hoofd, dat kun je niet even vastleggen. Om toch meer werk te kunnen verzetten, moesten we onze processen efficiënter in gaan richten.

‘Wij worden geholpen alsof we één organisatie zijn.

René Londema


Impact

We werken bij CENTA al jaren met modules van de Exact-software, zowel met Exact Globe en Exact Synergy Enterprise. Exact Synergy gebruiken we al sinds 2006, maar was over de jaren eigenlijk tot een soort kaartenbak met klanten verworden. Toen we besloten meer processen te gaan stroomlijnen, was het dus heel logisch om eerst contact op te nemen met Exact. Zij konden ons niet de juiste mensen leveren, en verwezen ons naar een goede partner. Zo is het eerste contact ontstaan. Ik had direct een goed gevoel over de samenwerking. Ik kwam in gesprek met mensen die mijn vragen en wensen begrepen. Zowel Marc als Fernando gaan heel gestructureerd te werk, zijn vriendelijk, hebben verstand van zaken en – voor mij misschien wel het meest belangrijk – ze snappen wat de impact op ons bedrijf is als er dingen niet goed gaan.

Efficiënte werkstromen

Zij hebben ons geholpen bij de inrichting van ons relatiebeheer (CRM) en bij het ontwikkelen van efficiënte werkstromen voor verschillende aanvraagprocessen. Die processen bestaan uit het aannemen van aanvragen van klanten, het uitbrengen van offertes, het verwerken van de orders, de feitelijke productie en uiteindelijk de levering. Dit proces vindt nu volledig plaats via werkstromen in Exact Synergy, waarna de uiteindelijke levering en de facturatie plaatsvinden in Exact Globe. Inmiddels zijn alle werkprocessen binnen Exact volledig geautomatiseerd, is de informatievoorziening veel beter en transparanter dan voorheen waardoor we veel sneller en adequater kunnen handelen.

Rust in de tent

Wat ik fijn vind, is dat de mensen begrijpen dat ik niet altijd de voortrekkersrol op me kan nemen. Het is niet mijn primaire doel om te automatiseren, ik wil op de meest slimme manier onze bedrijfsprocessen verder helpen. We hebben zelf wel een IT’er in dienst, maar die heeft in z’n eentje niet de capaciteit om nieuwe dingen te ontwikkelen. Wij worden geholpen alsof wij een organisatie zijn, zo voelt het. Er is uniformiteit gebracht in de manier waarop onze mensen informatie tot zich krijgen, dat brengt rust in de tent. Daardoor kunnen we onze energie in nuttiger zaken steken, zoals onze klanten.

 

 


Het laatste nieuws lees je hier: 
Verwol
Van Dun Advies
Vaess