Door Advisie

GLX is producent van hoogwaardige herenoverhemden en maatkleding van hoge kwaliteit. De kracht van GLX zit ‘m in het feit dat ze eigen productielijnen hebben in Zuidoost-Azië, waardoor zij zelf de kwaliteit beheersen, flexibiliteit bieden en een tijdige levering garanderen, ongeacht de bestelhoeveelheid. Tineke van Zwieten, duizendpoot bij GLX Europe, vertelt met welke uitdagingen de organisatie te maken had en waarom zij voor TRIMIT hebben gekozen.

Van uitzonderingen aan elkaar

Bij GLX Europe maken we geen eigen collecties, we gaan in overleg met onze klanten op zoek naar de beste stof en styling om tot een hoogwaardig en betaalbaar product te komen. We werken zowel voor merken als retailers. Dit zorgt ervoor dat er voor elke klant een andere aanpak nodig is, ook op administratief gebied. Niets is standaard, veel uitzonderingen.

Flinke groei

Tot een jaar of zes geleden hielden wij alles wat we deden bij in Excel en alle communicatie verliep via mail. Toen we in korte tijd een flinke groei doormaakten, bleek dat niet langer een werkbare situatie. Analyses maken was er niet bij, weinig inzicht in bedrijfsgegevens. We gingen op zoek naar een managementinformatiesysteem dat ons het leven makkelijker zou maken. Geen eenvoudige opgave, gezien de vele uitzonderingen waar we mee werken. En dan werken we ook nog eens met Mac-computers, terwijl veel systemen alleen op Windows werken.

 

We hebben zo’n grote stap vooruit gemaakt,
alles is nu binnen een paar klikken inzichtelijk.

Tineke van ZwietenHeel tevreden

We kregen de garantie dat TRIMIT, ondanks dat het op Microsoft Dynamics gebaseerd is, ook op Mac-computers kon draaien. In 2016 hebben we de knoop doorgehakt om samen verder te gaan. Vanwege onze vele uitzonderingen was er wel wat maatwerk nodig. In het begin verliep dat wat stroef. Aan onze kant moest er iemand fulltime vrijgemaakt worden voor dit project, wat in de praktijk niet altijd lukte. Ik werk veel samen met Sula Heimgartner, Senior Delivery Services, en daar ben ik echt heel tevreden over. Ik kan het niet alleen goed met haar vinden, het issuemanagement is bij haar ook in professionele handen. Vier keer per jaar komt er een consultant langs, en lopen we alles door en dan kan ik ook aangeven waar ik nog ruimte voor verbetering zie. Ik kan niet anders zeggen dan dat de samenwerking nu heel prettig is.

Binnen een paar klikken inzichtelijk

TRIMIT werkt vooral goed als het systeem up-to-date gehouden wordt en de gebruikers hebben daar soms wat moeite mee. Op het eerste gezicht lijkt TRIMIT ingewikkeld door alle mogelijkheden die het heeft, maar als je eenmaal de logica van de stappen doorhebt, is het al een stuk eenvoudiger. De basis staat inmiddels. Er zijn nog steeds wensen die we in de toekomst aan willen pakken. Want er zijn nog genoeg mogelijkheden binnen het TRIMIT-pakket waarmee we nog aan de slag kunnen, maar daar ligt op dit moment niet de prioriteit. We hebben al zo’n grote stap vooruit gemaakt, zeker qua boekhouding. Moest ik me voorheen door Excellijsten en mails worstelen als ik bepaalde informatie nodig had, nu is alle informatie binnen een paar klikken inzichtelijk.

 


Het laatste nieuws lees je hier: 
Verwol
Van Dun Advies
Vaess