Door Advisie
3 minuten

Werken met Power BI en Exact

VZVZ is onlangs begonnen te werken met een combinatie van Power BI via BIRDS en Exact Software. Hun doel? Direct inzicht krijgen om verder te groeien en gelijk de vele Excel-lijsten elimineren. In dit klantverhaal lees je hoe zij de Power BI training, van Productmanager BI Sunil Girdhari, hebben ervaren.

Power BI training met Exact en Power BI

De kracht van Power BI

Power BI heeft VZVZ de kracht gegeven om te groeien en zich aan te passen in een snel veranderende omgeving. Met deze krachtige tool kunnen ze gegevens transformeren in waardevolle inzichten met slechts een paar klikken. De daarbij behorende Power BI training heeft ervoor gezorgd dat zij zelf aan de slag kunnen met Power BI.

Voor VZVZ geeft de training de volgende inzichten:

"Eén van de meest opvallende aspecten van de Power BI training is het gemak waarmee we nu in staat zijn om zelf rapporten te maken en gegevens te analyseren. Waar we voorheen afhankelijk waren van verschillende Excel sheets, kunnen we nu zelf onze analyses uitvoeren. Dit heeft niet alleen onze efficiëntie verbeterd, maar heeft ons ook het vertrouwen gegeven om gegevens op onze eigen voorwaarden te verkennen.

Met dynamische Power BI dashboards kunnen we complexe gegevens op een begrijpelijke manier presenteren. Dit heeft geleid tot betere communicatie en begrip tussen teams en afdelingen. Onze stakeholders zijn echt blij met de mogelijkheid om in realtime gegevens te verkennen en beter geïnformeerde beslissingen te nemen."

 

"Dit is geen stapje vooruit, maar een SPRONG vooruit die we nu maken!"

- Directie VZVZ

 

De Power BI training

De opzet van de training is kennis te maken met Power BI, het dashboard te begrijpen en zelf aanpassingen te kunnen maken. Eerst wordt het onderliggende Exact Datamodel in BIRDS uitgelegd om te laten zien welke feiten (cijfers) en dimensies beschikbaar zijn, zodat ze zelf de dwarsdoorsnedes kunnen maken. Verder wordt stil gestaan bij de functionaliteiten van Power BI, het maken van rapporten en het delen met de stakeholders. Gedurende de training maken we samen aanpassingen binnen het datamodel of ontwikkelen we samen een rapport.

 
Meer weten?

Zelf aan de slag in de Power BI? Bekijk deze pagina of neem contact op met Sunil, hij denkt graag met je mee!

 

 

Bekijk onze andere klantverhalen:

Verwol
Van Dun Advies
Vaess