WAAROM BUSINESS INTELLIGENCE?

Business Intelligence is niet meer weg te denken uit de hedendaagse bedrijfsvoering. Business Intelligence draait om het omzetten van gegevens naar bruikbare informatie. Bedrijven produceren iedere dag een toenemende hoeveelheid aan gegevens. Aan deze eindeloze stroom van data en cijfers heb je niets tenzij daar betekenis aan gegeven wordt.

Dit is waar Business Intelligence om draait: het omzetten van gegevens in bruikbare informatie. 

Het verschil tussen Business Intelligence en Operational Intelligence

Voor de duidelijkheid geven we nog even het verschil tussen Business Intelligence en Operational Intelligence aan. Beiden zijn namelijk goede oplossingen en gebaseerd op dezelfde datasets met één groot verschil: OI wordt in real-time gemeten en BI werkt met een Datawarehouse oplossing.

Operational Intelligence stelt complete en actuele informatie via dasboards op een interactieve wijze beschikbaar, inclusief alle verklarende details.

Business Intelligence integreert met bedrijfssystemen om context te bieden tussen historische gegevens en huidige activiteiten met betrekking tot bedrijfsdoelen. BI richt zich op datagebeurtenissen die van invloed zijn op de bedrijfsresultaten en leidt tot efficiëntie en grotere winstgevendheid in zowat elke branche

Welke Business- of Operational tool past bij jou?

In onze whitepaper vergelijken we verschillende software tools. Ontdek ook welke oplossing het beste aansluit op de behoefte van jouw organisatie. 

Met BI inzicht in bedrijfsprestaties

Met Business Intelligence kunnen grote hoeveelheden data uit meerdere systemen bij elkaar gebracht worden. Op die manier krijg je inzicht in de prestaties van de verschillende bedrijfsonderdelen (Inkoop, Sales, Finance, HR, etc.). Door deze informatie overzichtelijk weer te geven in dashboards krijg je in één oogopslag een dwarsdoorsnede van de organisatie.

Business Intelligence beperkt zich overigens niet tot gegevens uit interne databronnen. Data van bijvoorbeeld leveranciers en concurrenten kunnen ook ingeladen worden voor een nóg completer beeld van de organisatie. Zelfs de gegevens van publiekelijk toegankelijke partijen zoals weerinstanties kunnen meegenomen worden.

Geef betekenis aan data met BI

De uitdaging is om aan deze gegevens en data een betekenis te geven waarmee de juiste beslissingen kunnen worden gemaakt. Het is al vaker bewezen dat bedrijven data als fundament gebruiken voor hun beslissingen en zo beter presteren. Business Intelligence voorziet in de nodige managementstuurinformatie om weloverwogen strategische beslissingen te nemen.

Alle informatie vanuit CRM-, HRM-, finance-, project en sales zet je om in betekenisvolle dashboards met onze rapportage en BI-oplossingen. We combineren interne- en waar wenselijk externe data wat zorgt voor inzicht in de trends en ontwikkelingen binnen én buiten de organisatie.

Sunil vertelt u graag meer over de mogelijkheden van Business Intelligence en rapportages.

Sunil Girdhari
BI Specialist

Laat hier jouw gegevens achter, dan nemen wij contact op: