De aanleiding

Vanaf 3 januari is de taxonomie verwerkt in de nieuwste servicepacks van Exact Globe, deze is benodigd voor BTW en ICP aangifte in 2023. De taxonomie is bijgewerkt op basis van wijzigingen die de Belastingdienst doorvoert.

Daarnaast is dit nieuwe servicepack ook nodig voor de loonaangifte in 2023 en worden de meeste cao’s (121) beschikbaar gesteld. Meer informatie over die cao’s vind je via deze link: 000709730

Waar je op moet letten

Om via Exact Globe aangifte te kunnen doen in 2023, dien je Exact Globe te updaten naar 422SP15, 423SP8 of 424SP3.

Deze update moet voor eind februari 2023 zijn doorgevoerd. Wil je de update door Advisie laten uitvoeren? Zorg dan dat de update zo snel mogelijk wordt aangevraagd via onze afdeling planning. Stuur een e-mail met de aanvraag naar planning@advisie.nl

Wanneer er al een aangifte is gemaakt voor deze update, dan moet deze worden verwijderd. Na de update kun je pas de juiste aangifte aanmaken. 

De status van jouw aangifte kun je zelf in Exact Globe controleren via: Systeem > Algemeen > Aangiftebeheer > Verzenden via Digipoort.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elk kwartaal het laatste nieuws, Exact updates en relevante inspiratie in je inbox.