Exact Globe
Exact Globe+
Exact Synergy
Exact Financials
Exact Purchase to Pay
Migreer naar de nieuwe PSD2-koppeling 


Op 1 juli 2022 stopt Rabobank met de ondersteuning van de huidige bankkoppeling van Rabo Online Bankieren. Wanneer je in Exact Globe Next, Exact Globe+, Exact Compact, of Exact Compact+ gebruikmaakt van een bankkoppeling voor het automatisch uitwisselen van bankbestanden met de Rabobank, dien je je huidige bankkoppeling te migreren naar de nieuwe PSD2-koppeling voor Rabobank.  

Voor deze migratie is het niet nodig om een update uit te voeren van de programmatuur. Je moet echter een aantal stappen volgen om jouw huidige bankkoppeling te migreren naar de nieuwe koppeling.  

Je ontvangt een e-mail van ons zodra deze overstap voor jou beschikbaar is. In de tussentijd kun je wel alvast enkele voorbereidende zaken uitvoeren zodat je meteen aan de slag kunt met de migratie wanneer je de e-mail ontvangt.   

Voorbereidingen migratie


Voorbereidende stap 1: inloggegevens Exact Shared Cloud Services (ESCS) account
 

De bankkoppeling maakt (net als nu) gebruik van de digitale brievenbus. Hiervoor heb je inloggegevens nodig van het Exact Shared Cloud Services (ESCS) account. Zorg er daarom voor dat je kunt inloggen met je ESCS account via https://start.exactonline.nl.

Als je het wachtwoord van het digitale brievenbus adres bent vergeten, dan kun je het wachtwoord hier herstellen.  

Het is belangrijk dat je kunt inloggen op het Exact Shared Cloud Services (ESCS) account. Je hoeft na het inloggen op dit moment nog niets te doen totdat je de e-mail van ons ontvangt. 

Voorbereidende stap 2: bereid de PSD2-bedrijfsscreening voor

Voordat je kunt overstappen op een Exact PSD2-koppeling voor Rabobank, moet je een bedrijfsscreening doorlopen. De bedrijfsscreening wordt uitgevoerd door Exact Payment Services. Onderneem de volgende stappen om je voor te bereiden op de bedrijfsscreening die je straks tijdens het migratieproces moet doorlopen: 

  • Zorg ervoor dat je jezelf kunt identificeren met iDIN. Om iDIN te kunnen gebruiken, heb je een privérekening nodig van een deelnemende Nederlandse bank, en je moet via het internet toegang hebben tot deze bankrekening. Tijdens de bedrijfsscreening moet je verklaren dat je toestemming hebt om je bedrijf te vertegenwoordigen. Vervolgens bevestig je je naam en geboortedatum met iDIN door middel van je privérekening. 
  • Zorg ervoor dat het bedrijf en de eigenaar juist zijn geregistreerd in het handelsregister. Let op: Het duurt een paar dagen voordat de wijzigingen die je maakt in het handelsregister zichtbaar zijn in het screeningsproces. 
  • Controleer wie de UBO's van je bedrijf zijn. Je moet hun voor- en achternaam en geboortedatum invullen. Sommige soorten bedrijven moeten deze UBO's ook registreren bij het UBO-register. Lees meer op de website van de Kamer van Koophandel. Houd er rekening mee dat de Kamer van Koophandel (KvK) er ongeveer 30 dagen over doet om UBO's te registreren. Let op: Het duurt een paar dagen voordat de wijzigingen die je maakt bij het UBO-register zichtbaar zijn in het screeningsproces. 

Nadat je deze voorbereidende stappen hebt uitgevoerd wacht je op onze e-mail die aangeeft dat de overstap voor jou beschikbaar is.  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elk kwartaal het laatste nieuws, Exact updates en relevante inspiratie in je inbox.