Business Cloud

Zakelijke Cloud of Business Cloud

De zakelijke cloud is een datacenter waar bedrijfssoftware op gehost wordt, zodat deze overal en altijd voor jou benaderbaar zijn via het internet. Je kan het zien als een service waarbij de infrastructuur door een derde partij wordt ondersteunt. Een zakelijke cloud geeft verschillende mogelijkheden en services om de infrastructuur in te richten zoals jij dat wilt. De cloud biedt daarvoor de volgende mogelijkheden:

  • Private Cloud: In een private cloud omgeving gebruiken we voor bepaalde applicaties volledig afgeschermde omgevingen, zodat de applicaties alleen voor jouw organisatie toegankelijk zijn.
  • Shared Cloud: In een shared cloud omgeving deel je servers, databases en zelfs applicaties, maar wordt de data gescheiden.

In de cloud krijg je vaak diensten als opslag, extra databases, beveiliging, back-up en extra services automatisch binnen het abonnement.

Voordelen van de zakelijke cloud

De grootste voordelen van de zakelijke cloud zijn dat je een flexibel maandabonnement afsluit tegen vaak een fractie van de kosten van infrastructuur. Gebruikers zijn gemakkelijk op- en af te schalen en het beheer, de beveiliging en onderhoud van de omgeving ligt in de handen van de cloud-provider. Het gebruiken van cloud bespaart tijd, geld en mankracht om de IT-omgeving te beheren. Voor de IT’er binnen je organisatie verschuift de aandacht naar het strategisch inzetten van IT en zijn de meeste handmatige klusjes verleden tijd.

Benieuwd naar de Advisie Business Cloud? Bekijk dan onze speciale Business Cloud pagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elk kwartaal het laatste nieuws, Exact updates en relevante inspiratie in je inbox.