Welzijnszorg | GGD

Geld dat uit de kas wordt gehaald wordt voor een bosje bloemen is een transactie die genoteerd en verwerkt moet worden in de financiële administratie. Voor een zorgonderneming met meerdere vestigingen en dus ook met meerdere kasboeken is het controleren, invoeren en verwerken een tijdrovend proces. Aan de hand van een webapplicatie kunnen medewerkers direct transacties in het kasboek boeken; medewerkers krijgen rechten en toegang voor de betreffende kasboeken. Elke transactie wordt online geregistreerd zodat aan het eind van de maand eenvoudig het kasboek digitaal kan worden ingediend. De afdeling financiën krijgt op deze manier de transacties eenduidig aangeleverd. Hierdoor is controle vele malen eenvoudiger en kan deze eenvoudig geïmporteerd worden in de boekhouding.

Integratie tussen kasboek en de boekhouding

Het automatiseren van het kasboek en de integratie met de boekhouding brengt alleen maar voordelen met zich mee. Transacties worden op een eenduidige manier aangeleverd waardoor controle redelijk eenvoudig is. Doordat transacties niet opnieuw hoeven worden ingeboekt is de kans op fouten aanzienlijk kleiner. Medewerkers van verschillende zorgvestigingen krijgen toegang tot alleen de kasboeken waarin zij kunnen boeken. Door de transacties online in te boeken zijn ze gemakkelijk te verwerken met de administratie. Dit bespaard tijd en de kans op fouten is minimaal. Meer weten over het optimaliseren en digitaliseren van je processen en de transitie naar zorgondernemer, lees dan het blogs 'Efficiënte bedrijfsvoering binnen de zorg is de sleutel voor succes' en 'Hoe zijn bij uw zorgonderneming de kas uitgaven geregeld?'.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elk kwartaal het laatste nieuws, Exact updates en relevante inspiratie in je inbox.