Door Advisie
8 minuten

Advisie neemt ComputerPlan over

Sterke Nederlandse partner voor de digitale transformatie van MKB-Nederland


Advisie Business Solutions B.V. te Eemnes en ComputerPlan B.V. te Delft zijn toonaangevende partners voor Exact software en Microsoft. Vanaf vandaag bundelen zij hun krachten op de Nederlandse markt voor branchespecifieke IT oplossingen bestaande uit business software, platforms en services in het midden- en kleinbedrijf. Hiermee bedienen de beide bedrijven direct meer dan 2500 klanten met 130 medewerkers.

ComputerPlan blijft als vertrouwd en sterk label bestaan!


De samenwerking heeft geen gevolgen voor de bestaande medewerkers en de samenstelling van directie en management wordt niet gewijzigd. De komende jaren gaat de aandacht vooral uit naar verregaande synergie van producten, diensten, procedures en kennisdeling.


Mark de Waard, directeur Advisie
: “De acquisitie is voor Advisie een logische stap voor verdere ontwikkeling van ons cloudportfolio, de bedrijven zijn complementair aan elkaar. ComputerPlan heeft hier een goede propositie en een sterke marktpositie, Advisie gaat dit versterken met branchekennis en overige diensten. Kortom, genoeg basis om succesvolle, nieuwe proposities te ontwikkelen voor huidige en toekomstige klanten. We zijn beiden sinds begin jaren ’80 actief in dezelfde branches, de cultuur en de werkwijze zijn vrijwel identiek. Met de acquisitie van ComputerPlan worden beide partijen sterker: in de continuïteit van onze werkzaamheden en zeker ook in het versterken van elkaars portfolio met producten en diensten. Het begrip ‘totaaloplossing’ krijgt met onze samenwerking een sterke, extra lading die volledig aansluit op het motto van Advisie: ‘Van digitale ambitie naar resultaat’.”


Léon Sigo, directeur van ComputerPlan,
onderstreept de wederzijdse kruisbestuiving: “ComputerPlan beschikt als Gold Partner van Exact én Microsoft over zeer veel ICT expertise in het partnerkanaal. Door de samenwerking met Advisie, Exact Platinum Partner met een eigen development afdeling ontstaat een samenwerkingsverband met ongekende mogelijkheden voor de digitale transformatie van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Op het terrein van optimalisatie en digitalisering van bedrijfsprocessen is in Nederland nog veel werk te verrichten. Met de gebundelde expertise van Exact en Microsoft-producten, (o.a. Azure Cloud-platform, Office suite en business intelligence-oplossingen) bieden we nieuwe en bestaande klanten krachtige tools om de komende jaren succes én resultaat te behalen.”


Paul Ramakers, COO bij Exact over de overname
: “Wij zien de samensmelting tussen Advisie en Computerplan met heel veel vertrouwen tegemoet. Het zijn twee belangrijke partners van Exact die altijd goed presteren in termen van klantgerichtheid en groei. Door het samengaan van deze partijen ontstaat er een bijzonder sterk team met een brede industriekennis. Die combinatie levert veel waarde op voor bestaande en toekomstige klanten.”


Over ComputerPlan

ComputerPlan, gevestigd te Delft, ondersteunt al ruim 35 jaar mkb-organisaties met oplossingen o.b.v. Exact software. Naast implementatie van hard- en software en in-house support is het bedrijf ook actief als Microsoft Gold Partner op de Nederlandse markt.

Het gebouw v an Computerplan dat is overgenomen door Advisie

Over Advisie

In ruim 35 jaar is Advisie uitgegroeid tot een innovatief IT- en consultancy bedrijf. Zij adviseert bedrijven uit de zorg-, onderwijs-, dienstverlening-, groothandel-, automotive- en productiebranche over de automatisering van financiële en andere primaire processen. Naast advies en implementatie van business software beschikt Advisie over een afdeling development. Zij ontwikkelen software (Advisie Solutions) met een naadloze aansluiting op Exact Software. Advisie is gecertificeerd Exact Platinum Partner en al vele malen uitgeroepen tot Exact Partner van het Jaar. Tevens is Advisie gecertificeerd partner van gerenommeerde leveranciers als Sumatra, Scan Sys, Orbis, Elvy,Transsmart en Optimizers. Met de mix van branchekennis, innovatieve oplossingen, servicegerichte werkwijze, Advisie Solutions en een servicedesk is Advisie uniek in haar dienstverlening.

Meer weten over dit onderwerp?
Bel ons op +31 (0)35 60 36 500 of stuur een bericht.

Mogelijk ook interessant voor u