Door Maritha van Klink - Doorn
5

Voor de boekhouding, de balansen en de financiële administratie koos Comsenso voor Exact Globe. “Daar waren we meteen tevreden over, dat liep vanaf het begin goed,” aldus Marco Pijper die binnen Comsenso verantwoordelijk is voor de implementatie van de Exact-producten. Dit implementeren gebeurde samen met Advisie Business Solutions, de dealer van Comsenso. In een aantal jaar tijd groeide het aantal klanten van Comsenso aanzienlijk en dat vroeg op den duur om een andere manier van werken.

Exact Globe en Exact Synergy communiceren goed met elkaar, een perfect huwelijk!

Marco Pijper

 

Over Comsenso

Comsenso is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van oplossingen voor datacommunicatie en beveiligingsvraagstukken aan internationale bedrijven. Het bedrijf biedt een verzameling producten en diensten op het gebied van netwerken, beveiliging, applicatie hosting en consultancy. “Het vakmanschap en gezonde verstand van onze medewerkers speelt daarbij een belangrijke rol,” zegt Theo Jekel, mede-eigenaar van Comsenso. “En die kennis en informatie moet met elkaar worden gedeeld. Dat maakt ons sterk als bedrijf.”
 

Meteen tevreden

Pijper: “Iedere week waren we eindeloos lang bezig met het vergaren van informatie over klanten. Omdat iedereen hier een deel van die informatie bezat, moesten we deze dus overal vandaan plukken. We hadden geen gezamenlijk beeld van de afspraken die met een klant waren gemaakt, omdat informatie hierover niet centraal kon worden opgeslagen en dus niet kon worden gedeeld.

Dat wilden we veranderen en we zochten een systeem dat ons hierbij kon helpen.” Comsenso wilde geen maatwerk, maar een standaard pakket met een zekere flexibiliteit, omdat dit gewoon veel goedkoper is. Advisie heeft Comsenso geholpen bij het maken van hun keuze en daarna gezorgd dat alles soepel verliep tijdens het implementeren. De keus valt op Exact Synergy, mede ook door de goede ervaring met Exact Globe.

“Nu staat er in de projectadministratie wat er is afgesproken met een klant. Een klant tekent bij ons een contract voor meerdere jaren. Dan is het ontzettend belangrijk dat die afspraken goed geadministreerd zijn en voor iedereen, altijd en overal inzichtelijk. Doordat Exact Globe en Exact Synergy aan elkaar zijn gekoppeld, hebben we nu ook iedere week automatisch inzicht in onze cashflow, dat geeft een heleboel rust.” Pijper, lachend: “Exact Globe en Exact Synergy communiceren goed met elkaar, een perfect huwelijk zou je kunnen zeggen.”
 

Oude situatie

Voordat Comsenso Exact Synergy implementeerde, was er geen centrale database en waren de medewerkers van Comsenso ieder op hun eigen manier bezig met het vastleggen van informatie. De verschillende bronnen waren niet aan elkaar gekoppeld, waardoor informatie niet kon worden gedeeld.

Ook interessant
VZVZ
Verwol
Van Dun Advies
Vaess


Mogelijk ook interessant