Door Advisie
5

Koole Ruitersport stond voor een flinke uitdaging: een migratie van Exact Online naar Exact Globe, een nieuw kassasysteem, het ontwikkelen van een Magento webshop en deze koppelen met Exact Globe. Kortom, voldoende onderwerpen om met Paula Benard te bespreken.

“Omdat we met meerdere magazijnen, WMS en barcodescanners wilden gaan werken, besloten we van Exact Online over te stappen op Exact Globe. Simpelweg omdat Exact Globe hiervoor veel meer mogelijkheden biedt. Daarnaast besloten we om onze maatwerk webshop te vervangen door een Magento webshop. Dit alles werd begeleid door onze lokale IT leverancier” vertelt Benard. “Voor het project, overgang Exact Online – Exact Globe en een nieuwe koppeling met onze webshops, werd besloten om Advisie te bellen. Dat bleek een juiste keuze! Na een stroef begin hebben we met Advisie een geweldige eindsprint ingezet” vervolgt Benard.

Sinds de komst van Advisie en de overstap naar Exact Globe loopt alles soepel.

Paula Bernard

 

Goede begeleiding vanuit Advisie

“De begeleiding vanuit Advisie is enorm goed; je merkt dat de consultants enorm ervaren zijn en je goed adviseren en hun proactieve werkwijze heeft zeker bijgedragen aan het slagen van het project. Dankzij de goede communicatie en het snelle schakelen kwamen we na een stroeve start in een stroomversnelling terecht. De projectmanager zag erop toe dat alles in goede banen werd geleid.

Toen Exact Globe was ingericht werd gestart met het vullen van de Magento webshop. Omdat alle benodigde informatie in Exact Globe stond, kon de Webshop Connector deze informatie eenvoudig in Magento uploaden. Alle artikelinformatie en foto’s kwamen zo op de juiste plek terecht.“
 

Advisie Picture Module

Koole Ruitersport maakt alle foto’s voor de webshop zelf. Daarnaast werd de Advisie Picture Module ingezet omdat er per artikel meerdere afbeeldingen in de Magento shop getoond moeten worden. Benard hierover: “Wij maken alle foto’s in eigen beheer en hadden de wens alle foto’s in Exact Globe te beheren. Via een knop in Exact Globe kunnen we nu meerdere foto’s aan onze artikelen koppelen en deze ook naar Magento uploaden, dit bespaart ons veel werk”.

Goede grip op de voorraad

“In onze branche is goed beheer van de voorraad noodzakelijk. Zeker bij snel wisselende kleding collecties is het van groot belang om slim in te kopen en de voorraad laag te houden. In de retail draait het bij ons om maat en kleur. Eigenlijk is voorraad voor ons dood geld; als het te lang ligt kan je het niet meer voor de oorspronkelijke verkoopprijs verkopen. Daarom zijn slim inkopen en goede rapportages belangrijk voor ons. Aanvullend op de standaard overzichten uit Exact Globe hebben we toegang tot diverse Qlikview rapportages” aldus Benard. “Niet alle producten worden online besteld bijvoorbeeld lederen rijlaarzen, die wil men eerst passen. Men maakt online een selectie en komt de laars bij ons in de winkel passen. Onze op maat gemaakte zadels en hoofdstellen worden ook op locatie gemaakt. Wij hebben hiervoor een bus als magazijn ingericht in Exact. Dankzij de (mobiele) kassa oplossing van Perfection komen ook deze verkopen direct in Exact Globe terecht.”
 

Koole Ruitersport en Advisie, de juiste match

Koole Ruitersport biedt een uitgekiend aanbod van exclusieve merken voor de ruitersport. Niet alleen via de eigen winkel in Bergen maar ook via de webshop en de mobiele zadelservice. Koole onderscheidt zich bovenal door een uitstekende service en kwaliteit. Benard hierover: “eigenlijk passen Koole en Advisie prima bij elkaar: we leveren goede service, hebben een uitgekiend assortiment en kunnen indien nodig maatwerk leveren. Waarschijnlijk is deze combinatie de reden dat onze samenwerking zo succesvol verloopt.”

Verwol
Van Dun Advies
Vaess

Ook interessant
VZVZ
Verwol
Van Dun Advies
Vaess


Mogelijk ook interessant