Door Maritha van Klink - Doorn
5

Multilight werd eind 2012 met een probleem geconfronteerd toen de website en webshop offline gingen: er moest direct iets gebeuren! Multilight wilde het meteen goed doen en geen half werk. Er werd gekozen voor een Magento Webshop die moest integreren met Exact Globe. Multilight vroeg twee offertes aan voor de koppeling en de keuze viel op de Webshop Connector van Advisie. Deze connector biedt meer functionaliteit en de aanpak van Advisie beviel ons beter,” aldus Ruud Marsman, ICT manager bij Multilight.

De Webshop Connector bespaart ons enkele uren per dag!

Ruud Marsman

 

Webshop Connector

De bouw van de webshop liep gelijk op met de implementatie van de Webshop Connector. De driehoek tussen Multilight, de webdesigner en Advisie verliep prima: Advisie weet als Exact partner van Multilight precies wat er draait. “Het was voor ons belangrijk dat alles goed werkt".

De begeleiding en implementatie konden we met een gerust hart aan Advisie overlaten. Na een uitgebreide periode van testen zijn de Nederlandse en Duitse Webshop nu ‘live’. Het was leuk om te zien dat de eerste dagen na de ‘live gang’ de webshoporders gelijk weer binnenkwamen. We hadden meteen weer traffic!” vertelt Marsman.
 

Tijdbesparing

Orders uit de vorige webshop kwamen via de e-mail binnen, vervolgens werden deze dus handmatig ingevoerd in Exact wat tijdrovend en foutgevoelig was. Het is daarom een absolute verbetering dat de bestellingen nu direct als order in Exact Globe terecht komen. Na een interne controle wordt de picklist gedraaid en het proces in gang gezet. Dit levert een besparing op van circa tien minuten per order. In drukke periodes bespaart Multilight hiermee enkele uren per dag!

Geen dubbele invoer meer

Multilight bespaart ook veel tijd op het onderhouden van prijzen en artikelen. Het volledige artikelbeheer vindt nu centraal in Exact Globe plaats. Door simpelweg een vinkje aan te zetten worden nieuwe of gewijzigde artikelen en prijzen direct naar één of beide webshop(s) geüpload. In tegenstelling tot de vorige webshop zijn de prijzen nu dus altijd up-to-date. Ook het werken met samengestelde artikelen en het geïntegreerde betalingssysteem werkt prima met de Webshop Connector.

 

Altijd de juiste afleveradressen

Veel Duitse klanten van Multilight zijn kermis exploitanten. Omdat ze steeds onderweg zijn, is een afleveradres nooit hetzelfde. Voorheen leidde dit nog al eens tot problemen bij telefonische orders; het kwam regelmatig voor dat door een slechte verbinding en lawaai op de achtergrond, het afleveradres niet goed genoteerd werd met alle nadelige gevolgen van dien. Nu is de klant zelf verantwoordelijk voor het invullen van de juiste gegevens.
 

Wensen voor de toekomst

Op de vraag of er nog wensen voor de toekomst zijn antwoord Marsman: “binnenkort willen wij ook historie beschikbaar stellen binnen de webshop. Klanten kunnen dan bijvoorbeeld online orderhistorie van ‘niet- webshop orders’ en facturen inzien. Ook dit project zullen wij laten uitvoeren door de experts van Advisie.”

Over Multilight

Multilight is al 25 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van verlichting voor attracties op kermissen en attractie-parken. Multilight beschikt over een eigen ontwerp- en productieafdeling zodat ze haar klanten optimaal van dienst kan zijn om van hun attractie een klantentrekker te maken.

Ook interessant
VZVZ
Verwol
Van Dun Advies
Vaess


Mogelijk ook interessant