Door Maritha van Klink - Doorn
5

“We maakten vanaf 1992 gebruik van Exact voor Dos,” vertelt hoofd Financiën en Administratie Ben Kuiper. “Toen ik van Exact Globe hoorde, was ik meteen enthousiast. De vele mogelijkheden van deze flexibele oplossing, onder andere op het gebied van rapportages, spraken mij erg aan. Daarom besloten we over te stappen op Exact Globe.” De implementatie duurde langer dan gemiddeld. Kuiper: “We deden de conversie zelf. Omdat we een pilotklant waren, zaten er nog veel fouten in Exact Globe. Daar stond tegenover dat we een fikse korting kregen. Nu alles eenmaal staat, zijn we erg blij dat we zijn overgestapt.

Exact Globe kan met de complexiteit van de administratie van de Nierstichting omgaan.

Ben Kuiper

 

Gebruiksvriendelijke oplossing

De Nierstichting haalt veel voordeel uit de mogelijkheden van Exact Globe. Kuiper: “De zoekmogelijkheden zijn erg goed: gegevens zijn in een handomdraai gevonden. En de totale integratie van de verschillende modules is groot. Hierdoor is belangrijke informatie beschikbaar die anders niet ontsloten zou worden. Hiermee kunnen we rapportages op maat maken. Bovendien is het een gebruiksvriendelijke oplossing en is de look & feel prettig.” De Nierstichting maakt ook gebruik van de rapportagemodule Excel Add-in. “Hiermee verloopt de financiële verslaggeving een stuk makkelijker en sneller. We maken Exceltemplates waarin we belangrijke financiële informatie direct importeren.”
 

 

Oplossing voor complexe administratie

De Nierstichting heeft een complexe administratie, omdat het geen standaard onderneming is. “Wij maken geen winst, maar werven fondsen,” vertelt Kuiper. “De inkomsten die hieruit worden gegenereerd, worden besteed aan onze doelstelling. Hierdoor hebben we te maken met verschillende subsidiecategorieën. Exact Globe kan met deze complexiteit omgaan. Het is niet voor niets dat soortgelijke stichtingen als de Nederlandse Hartstichting en KWF Kankerbestrijding ook gebruikmaken van Exact producten.

”De Nierstichting biedt ook speciale reizen aan voor nierpatiënten, in de buurt van dialysecentra. “Patiënten moeten de kosten voor dialyse direct op de vakantiebestemming betalen. Dat schieten wij voor en declareren we bij hun ziektekostenverzekeringen. De zorgverzekeraars stellen strenge eisen aan de factuurlayout. Exact Globe is hierbij een goede ondersteuning, omdat we de lay-out zelf kunnen inrichten. ik heb met veel andere oplossingen gewerkt, maar ik heb deze mogelijkheid nog nooit ergens anders gezien.”

 

Advisie is vanaf het begin onze ondersteunende partner en dat bevalt heel goed.

Ben Kuiper
Ook interessant
VZVZ
Verwol
Van Dun Advies
Vaess


Mogelijk ook interessant voor u