Hoe hou je controle over logistieke bedrijfsprocessen?

De supply chain is tegenwoordig informatie gedreven netwerk door connectiviteit en data. Iedereen verwacht service en snelheid, waardoor er veel druk op het logistieke proces staat. Het logistieke proces is een essentieel onderdeel van je handelsbedrijf. Hoe hou je controle over voorraad, prijzen, inkoop en verkoop? Hoe zorg je dat jouw logistieke processen optimaal zijn ingericht?

Logistieke software oplossingen

Met onze oplossingen voor logistiek sluiten de inkoop, verkoop, voorraad, magazijnbeheer en distributie perfect op elkaar aan. Door alle bedrijfsprocessen te centraliseren in één systeem heeft iedereen toegang tot dezelfde informatie. Zo stel je de hele organisatie in staat om efficiënter te werken en gezonde marges te realiseren. Met Exact voor Logistiek en met onze oplossing voor Warehouse Management Systemen. krijg je inzicht in je logistieke processen. 

Advies of vragen?

Neem vrijblijvend contact op met Ron. Of laat jouw gegevens achter in het formulier onderaan deze pagina, dan nemen wij contact op. 

Een centraal ERP-systeem

Iedere organisatie met logistieke processen heeft behoefte aan inzicht en controle om zijn organisatie te sturen.
De controle kan worden gerealiseerd door alles in één centraal ERP-systeem vast te leggen. 

Artikelbeheer is de basis

De juiste artikel- en prijsinformatie is de basis van een goed logistieke proces. Het artikelbeheer is het uitgangspunt van alle logistieke modules. Aangevuld met overige kenmerken, leveranciersinformatie of groepen zorgt dat voor een volledig overzicht. In één scherm zijn artikelen aan te maken, onderhouden of verwijderen. Bekijk in één oogopslag de leveranciersgegevens, levertijden en in welk magazijn het product ligt.  

Logistieke projecten beheren

Koppel informatie over verkooptransacties, documenten, budgetten, personeel, onkosten, leveranciers, inkopen en planningen aan projecten voor overzichtelijke data op één projectkaart. Data voer je maar één keer in en wordt direct gekoppeld en gearchiveerd. Vervolgens boek je de gerealiseerde tijd, materialen, kosten en omzet direct op het betreffende project. 

Logistieke- en financiële processen één systeem

Beheer je artikelen en prijzen flexibel. Elk artikel heeft zijn eigen gegevens of kenmerken en die koppel je gemakkelijk aan gerelateerde prijzen. Met warehouse management automatiseer je de fysieke goederenstroom, materiaalplanning en optimaliseer je het logistieke proces. Creëer overzichtelijke projecten door verkooptransacties, documenten, budgetten, personeel, onkosten, leveranciers, inkopen en planningen aan projecten te koppelen. 

Sturen op basis van inzichten

Leg inkoopcontracten en -afspraken met leveranciers vast, waardoor je gerichte verkooporders aanmaakt op basis van prijsafspraken, voorraad en levertijden. Alle inkoop-, voorraad-, verkoop- en omzetcijfers kan je omzetten in overzichtelijke rapportages via verschillende Rapportage & Business Intelligence oplossingen. Hierdoor krijg je helder en/of specifiek inzicht in de voortgang en het resultaat en kan je de organisatie te gericht sturen.

Koppelen met de hele keten

Met onze Advisie Solutions, oplossingen on-top-of-Exact), voor je webshop, offertes of garantie / RMA, koppelen we eenvoudig en snel met systemen van leveranciers of klanten. Hierdoor biedt jouw organisatie optimale service en is informatie veilig 24/7 beschikbaar.

Zo kun je altijd vanuit huis, bij je klant of op kantoor bij jouw software. Beheer je belangrijke gegevens via laptop, smartphone en tablet. Wij helpen graag zodat jouw bedrijf commerciële- en organisatorische voorsprong krijgt  en behoudt.

Lees meer over de oplossingen voor  

 

Veel voorkomende vragen

Relevante antwoorden op vragen kunnen het beste worden gegeven tijdens een vrijblijvend advies, maar we hebben ook vragen verzameld, zoals: 'Hoe koppel je transportsoftware  aan de boekhouding en de logistieke administratie? of 'Hoe kunnen we zo efficiënt mogelijk medewerkers en materieel plannen, uren schrijven en factureren?'

Bekijk onze pagina veelgestelde vragen

Op zoek  naar een passende oplossing voor jouw Logistiek proces? Bel of mail ons als er behoefte is om te sparren. 

Waar kunnen wij bij helpen?