Gewijzigde rekenvoorschriften in Globe

Uitgangspunt van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML) is dat de algemene welvaartsontwikkeling zo mogelijk ook tot uitdrukking moet komen in de inkomens van werknemers met een minimumloon en uitkeringsgerechtigden. 

Zoals elk jaar is er ook dit jaar vanaf 1 juli 2021 een aanpassing van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon. Deze nieuwe minimumloon tabel van de Overheid.nl is een onderdeel van de rekenregels.

Service Packs

In Exact Globe wordt de tabel met deze nieuwe minimumlonen meegeleverd in Product Update 420SP13 en 421SP7. Deze Service Packs zijn nu beschikbaar.

Waar vind ik de wijzigingen in Globe?

Na het uitvoeren van een update, kun je deze wijziging terugvinden in het menu-pad:
Salaris 
➔ Verslagen ➔ Rekenvoorschriften. Wanneer je bij 'Soort verslag' de optie 'Minimumloontabel' selecteert staan daar de wijzigingen.

Het nieuwe minimum loon wordt ook afgedrukt op de salarisslips vanaf 1 juli 2021.

 

Hebben wij jouw vraag nog niet voldoende beantwoord? Neem dan contact op met onze afdeling Servicedesk via het telefoonnummer 088 411 42 00 of stel je vraag via ons klantportaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elk kwartaal het laatste nieuws, Exact updates en relevante inspiratie in je inbox.